Ненад Перуничић: Мој брат Неђо ми је "десна рука"!

Недељко Јовановић ће помагати Ненаду Перуничићу у стварању нове српске рукометне репрезентације.

Остали спортови 22.09.2018 | 20:30
Ненад Перуничић: Мој брат Неђо ми је "десна рука"!
Били су велики ривали док су бранили клупске боје. Почело је у Србији, а старији љубитељи рукомета још увек се сећају историјске мајсторице у дворани Пиониру 1993. године, када је Партизан победио Црвену звезду и освојио прву титулу.

У црно-белом дресу најбољи је био Недељко Јовановић, а у цвно-белом Ненад Перуничић. Сјајни бекови касније су направили импозантне каријере, а печат су ударили и у дресу са државним грбом.

Сада су опет на истом задатку, можда и најтежем од када су упознали рукомет. Перуничић је преузео селекторску палицу и за првог сарадника у стручном тиму позвао Јовановића. За циљ имају да врате српски рукомет у врх.

"Још размишљам ко ће бити у мом стручном штабу. Али, знам да ће Недељко Јовановић бити мој први и главни сарадник, мој брат са терена", рекао је нови селектор за специјализовани рукометни портал "Балкан хандбалл".

Перуничић је прецизно одговорио због чега се определио за Јовановића.

"Велики смо пријатељи, али није то разлог. Неђа је огромно светско име, које је овде занемарено и запостављено. Он је истинска светска величина и желим допуну са те стране. Знамо се толико година и потребно ми је да ми се кроз конструктиван разговор иза затворених врата сугерише шта није добро. То имам у Звезди, где мој сарадник самостално два пута недељно води тренинге. Не желим да неко држи оловку и просто записује нешто. Када ти много ствари одвлачи пажњу, неко паметнији боље види у том тренутку. Ту нема ограничења", рекао је Перуничић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар