Пипан: Публици у Задру није драго што смо овдје!

"Турнир у Задру је један од болих у Европи, али ми смо бии шести и морамо бити овдје. Публика то није добро прихватила, и сигурно су жељели гледати нашу екипу, али шта да се ради", рекао је је Алеш Пипан у уводу у меч против Цедевите.

Кошарка 20.09.2018 | 17:00
Пипан: Публици у Задру није драго што смо овдје!
Алеш Пипан ће свој повратнички деби на клупи Задра имати у Лакташима сутра у 18 часова, а на другој страни ће бити тим Цедевите предвођен дебитантом у АБА лиги Ситом Алонсом.

Највеће појачање за Задране су крило Марио Литл , Малком Грант, али и словеначки стручњак.

Тренер Задра је на конференцији за медије пред утакмицу истакао да је задовљан учињеним на припремама.

"Немамо неких потешкоча осим ситних повреда. све иде плански, задовљан сам јер момци дају све од себе на тренирнзима. Нисмо одиграли много утакмица, а још тражимо играча под кошем јер смо ту мало инфериорни. Видјећемо шта ће ту да се материјализује, јер није лако данас пронаћи играча", рекао је Алеш Пипан.

Задар је у скопу припремам учествовао на турниру у Француској који је словеначком стручњаку послужио да види шта од кога може очекивати.

"Неке ствати можемо исправити, али полако. Нама је циљ опстанак у лиги, све екипе су се појачале али ја вјерујем у своје момке. Треба бити оптимистичам и на Супер Купу бих волио да видим напредак. Да играмо добру кошарку, нисмо оптерећени резултатом овдје, али ако буде минимална шанса за нешто више ми ћемо је искористити".

Новинаре је занимало мишљење Словенца о чињеници да се у тренутно Задру одржава један од најачих припремних турнира у Европи, у којем његов тим не учествује.

"Турнир у Задру је један од болих у Европи, али ми смо бии шести и морамо бити овдје. Публика то није добро прихватила, и сигурно су жељели гледати нашу екипу, али шта да се ради", закључио је Алеш Пипан.

Данас ће се у четвртфиналним дуелима састати Партизан - Морнар (18 часова) и Будућност - Игокеа (20.30), док ће сутра истим терминима снаге одмјерити Цедевита - Задар, па Црвена звезда - Олимпија.

Полуфинала су на програму 22. септембра, и у њима ће се у истим терминима међусобно састати побједници дуела у четвртак, односно бољи из мечева у петак, док је финале заказано за 21 час дан касније.

Све утакмице АБА Супер Купа ће директно преностити ТВ Арена Спорт.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар