Сито Алонсо: Сви размишљају о нама, о Цедевити!

Тренер Цедевите је изразио задовољство што ће радити на проторима бивше Југославије и још говорио о ростеру, упоредио АБА и АЦБ лигу и дао своје виђење чињенице да је у његовој екипи више странаца него домаћих играча.

Кошарка 20.09.2018 | 19:15
Сито Алонсо: Сви размишљају о нама, о Цедевити!
Бивши тренер Барселоне и Басконије ће сутра против Задра дебитивати у такмичарком мечу.

Алонсо је познат као тренер који је више окренут према нападу па је екипа прављена како би одговарала тој филозофији.

Шпанац је истакао да је веом срећан што је на просторима бивше Југославије и да АБА лигу види као велики изазов.

"Веома сам срећан што сам овдје, ово је велики изазов за мене. Не само у Хрватској, већ и у осталим земљама бише Југославије. Задовљни смо припремама, мло нас је пореметио одлазак играча у репрезентације. Али мислим да смо спремни за почетак јер смо у том периоду радили са млађим момцима".

Тренер Цедевите у свом ростеру као хендикеп види повреду Ивана Рамљака.

"Када је ријеч о ростеру, имамо један проблем а то је повреда Рамљака, али ту је млади Перковић. Знамо да је Задар добар, имају одличне Американце по мом мишљењу, и одличне шутере чак и на позицији центра тако да ће бити тешка утакмица".

Новинари од шпанског тренера тражили да упореди АБА лигу са АЦБ лигом у којој је претходно радио.

"Учим корак по корак, али сви добро причају о лиги. Ту су одличне екипе, и када смо правил иростер сугерисали су ми да обратим пажњу и на физикалност лиге. Али морам још да стекнем искуства како бих могао још више рећи".

Цедевита ове сезоне има осам нових играча, који ће по први пут наступати на паркетима АБА лиге.

"Није лако спремити тим са осам нових играча. Сви они су жељели доћи у Цедевиту и трудили су се да дођу раније на припреме. Можете гледати негативно, и ако тако гледате то тако изгледа али ми гледамо на то позитвино. Али према ономе што сам видио врло сам задовољан без обзира на број странаца".

Алонсо сматра да сада сви размишљају о Цедевити, јер је ту нови тренер који је странац, али и играчи из Бразила, САД-а, Шпаније...

"Вјерујте, ми учимо од играча који су ту од раније, Крушлина, Стипановића....како би научили све о лиги. Цил је да будемо компететивни и да стално исправљамо грешке", закључио је тренер Цедевите.

Данас ће се у четвртфиналним дуелима састати Партизан - Морнар (18 часова) и Будућност - Игокеа (20.30), док ће сутра истим терминима снаге одмјерити Цедевита - Задар, па Црвена звезда - Олимпија.

Полуфинала су на програму 22. септембра, и у њима ће се у истим терминима међусобно састати побједници дуела у четвртак, односно бољи из мечева у петак, док је финале заказано за 21 час дан касније.

Све утакмице АБА Супер Купа ће директно преностити ТВ Арена Спорт.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар