Sito Alonso: Svi razmišljaju o nama, o Cedeviti!

Trener Cedevite je izrazio zadovoljstvo što će raditi na protorima bivše Jugoslavije i još govorio o rosteru, uporedio ABA i ACB ligu i dao svoje viđenje činjenice da je u njegovoj ekipi više stranaca nego domaćih igrača.

Košarka 20.09.2018 | 19:15
Sito Alonso: Svi razmišljaju o nama, o Cedeviti!
Bivši trener Barselone i Baskonije će sutra protiv Zadra debitivati u takmičarkom meču.

Alonso je poznat kao trener koji je više okrenut prema napadu pa je ekipa pravljena kako bi odgovarala toj filozofiji.

Španac je istakao da je veom srećan što je na prostorima bivše Jugoslavije i da ABA ligu vidi kao veliki izazov.

"Veoma sam srećan što sam ovdje, ovo je veliki izazov za mene. Ne samo u Hrvatskoj, već i u ostalim zemljama biše Jugoslavije. Zadovljni smo pripremama, mlo nas je poremetio odlazak igrača u reprezentacije. Ali mislim da smo spremni za početak jer smo u tom periodu radili sa mlađim momcima".

Trener Cedevite u svom rosteru kao hendikep vidi povredu Ivana Ramljaka.

"Kada je riječ o rosteru, imamo jedan problem a to je povreda Ramljaka, ali tu je mladi Perković. Znamo da je Zadar dobar, imaju odlične Amerikance po mom mišljenju, i odlične šutere čak i na poziciji centra tako da će biti teška utakmica".

Novinari od španskog trenera tražili da uporedi ABA ligu sa ACB ligom u kojoj je prethodno radio.

"Učim korak po korak, ali svi dobro pričaju o ligi. Tu su odlične ekipe, i kada smo pravil iroster sugerisali su mi da obratim pažnju i na fizikalnost lige. Ali moram još da steknem iskustva kako bih mogao još više reći".

Cedevita ove sezone ima osam novih igrača, koji će po prvi put nastupati na parketima ABA lige.

"Nije lako spremiti tim sa osam novih igrača. Svi oni su željeli doći u Cedevitu i trudili su se da dođu ranije na pripreme. Možete gledati negativno, i ako tako gledate to tako izgleda ali mi gledamo na to pozitvino. Ali prema onome što sam vidio vrlo sam zadovoljan bez obzira na broj stranaca".

Alonso smatra da sada svi razmišljaju o Cedeviti, jer je tu novi trener koji je stranac, ali i igrači iz Brazila, SAD-a, Španije...

"Vjerujte, mi učimo od igrača koji su tu od ranije, Krušlina, Stipanovića....kako bi naučili sve o ligi. Cil je da budemo kompetetivni i da stalno ispravljamo greške", zaključio je trener Cedevite.

Danas će se u četvrtfinalnim duelima sastati Partizan - Mornar (18 časova) i Budućnost - Igokea (20.30), dok će sutra istim terminima snage odmjeriti Cedevita - Zadar, pa Crvena zvezda - Olimpija.

Polufinala su na programu 22. septembra, i u njima će se u istim terminima međusobno sastati pobjednici duela u četvrtak, odnosno bolji iz mečeva u petak, dok je finale zakazano za 21 čas dan kasnije.

Sve utakmice ABA Super Kupa će direktno prenostiti TV Arena Sport.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar