Данило Грујић суди 158. "Вјечити дерби"

Правду на "Вечитом дербију" између Црвене звезде и Партизана који се игра у недељу од 19 часова делиће судија Данило Грујић.  

Фудбал 20.09.2018 | 18:15
Данило Грујић суди 158. "Вјечити дерби"
Грујићу је припала одговорност да суди највећу утакмицу српског фудбала која је на програм на стадиону у Хумској 1, потврдила је Судијска комисија Фудбалског савеза Србије.

Њему ће ово ће бити пети вечити дерби, а први на стадиону Партизана – у претходна четири Партизан је славио два пута, Звезда једном, уз један нерешен резултат.

Први пут је судио вечитим ривалима у сезони 2011/2012 када су "црно-бели" славили у гостима са 2:0 у 141. вечитом дербију.

Наредни дерби био му је у сезони 2016/17, поново је Партизан био бољи на противничком терену, док је њему дужност припала и на следећем, 155. дербију. Тада је резултат био 0:0.

Грујић је предводио вечите ривале и на прошлом 157. вечитом дербију, када је Црвена звезда славила као домаћин са 2:1.

Грујићу ће помагати крај аут линије Немања Петровић и Дејан Петровић, а једна од специфичности овог дербија биће и то да ћемо видети и арбитре крај гол линије. Те улоге ће имати Ненад Ђокић и Александар Васић.

Опет Данило Грујић!

Предстојећи, 158. првенствени дуел Партизана и Црвене звезде судиће Данило Грујић, који је био арбитар и на претходном "вечитом дербију".

Његови помоћници биће: Дејан Петровић (први помоћник), Немања Петровић (други помоћник), Светозар Живин (четврти судија).

Грујић има искуства у вођењу највеће утакмице српског фудбала, мада су црно-бели имали много примедби на његове одлуке у прошлости. Тако је рецимо, у 147. "вечитом дербију" Грујић досудио пенал за Звезду, сматрајући да је Немања Рнић играо руком (лопта га је ударила у ногу). Међутим, Владимир Стојковић је зауставио ударац Евандра, а Партизан је тај меч добио 2:0.

И у наредном, 148. "вечитом дербију" Грујић је направио превид. Као додатни судија, крај гол-линије, није видео прекршај над Грегором Балажицем у шеснаестерцу Црвене звезде, па је потом био суспендован неко време.

Нишлија је судио и 155. "вечити дерби" у историји, када је 27. августа прошле године у оквиру 7. кола Суперлиге било 0:0, на стадиону Црвене звезде. И на том мечу Партизан је имао примедбе на Грујићево суђење.

Пре тога, у сезони 2016/17, Грујић је делегиран да води управо судар "вечитих" на старту трећег круга Суперлиге, када је у 154. првенственом сусрету у Љутице Богдана, Партизан као гост победио резултатом 3:1, преузео прво место на табели са истим бројем бодова али бољим скором са црвено-белима, а потом и освојио титулу првака Србије.

Имала је и Звезда примедбе на Грујића. Баш у том 154. дербију, црвено-бели су се жалили да је судија утицао на резултат јер није искључио Леонарда због ударања одбрамбеног играча Звезде Фримпонга код резултата 1:1.

Иначе, Грујић је био и у центру пажње на почетку ове сезоне када је судио утакмицу Младост Лучани - Мачва.

Грујић је превидео очигледан прекршај над фудбалером Младости у шеснаестерцу Мачве.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар