Danilo Grujić sudi 158. "Vječiti derbi"

Pravdu na "Večitom derbiju" između Crvene zvezde i Partizana koji se igra u nedelju od 19 časova deliće sudija Danilo Grujić.  

Fudbal 20.09.2018 | 18:15
Danilo Grujić sudi 158. "Vječiti derbi"
Grujiću je pripala odgovornost da sudi najveću utakmicu srpskog fudbala koja je na program na stadionu u Humskoj 1, potvrdila je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Njemu će ovo će biti peti večiti derbi, a prvi na stadionu Partizana – u prethodna četiri Partizan je slavio dva puta, Zvezda jednom, uz jedan nerešen rezultat.

Prvi put je sudio večitim rivalima u sezoni 2011/2012 kada su "crno-beli" slavili u gostima sa 2:0 u 141. večitom derbiju.

Naredni derbi bio mu je u sezoni 2016/17, ponovo je Partizan bio bolji na protivničkom terenu, dok je njemu dužnost pripala i na sledećem, 155. derbiju. Tada je rezultat bio 0:0.

Grujić je predvodio večite rivale i na prošlom 157. večitom derbiju, kada je Crvena zvezda slavila kao domaćin sa 2:1.

Grujiću će pomagati kraj aut linije Nemanja Petrović i Dejan Petrović, a jedna od specifičnosti ovog derbija biće i to da ćemo videti i arbitre kraj gol linije. Te uloge će imati Nenad Đokić i Aleksandar Vasić.

Opet Danilo Grujić!

Predstojeći, 158. prvenstveni duel Partizana i Crvene zvezde sudiće Danilo Grujić, koji je bio arbitar i na prethodnom "večitom derbiju".

Njegovi pomoćnici biće: Dejan Petrović (prvi pomoćnik), Nemanja Petrović (drugi pomoćnik), Svetozar Živin (četvrti sudija).

Grujić ima iskustva u vođenju najveće utakmice srpskog fudbala, mada su crno-beli imali mnogo primedbi na njegove odluke u prošlosti. Tako je recimo, u 147. "večitom derbiju" Grujić dosudio penal za Zvezdu, smatrajući da je Nemanja Rnić igrao rukom (lopta ga je udarila u nogu). Međutim, Vladimir Stojković je zaustavio udarac Evandra, a Partizan je taj meč dobio 2:0.

I u narednom, 148. "večitom derbiju" Grujić je napravio previd. Kao dodatni sudija, kraj gol-linije, nije video prekršaj nad Gregorom Balažicem u šesnaestercu Crvene zvezde, pa je potom bio suspendovan neko vreme.

Nišlija je sudio i 155. "večiti derbi" u istoriji, kada je 27. avgusta prošle godine u okviru 7. kola Superlige bilo 0:0, na stadionu Crvene zvezde. I na tom meču Partizan je imao primedbe na Grujićevo suđenje.

Pre toga, u sezoni 2016/17, Grujić je delegiran da vodi upravo sudar "večitih" na startu trećeg kruga Superlige, kada je u 154. prvenstvenom susretu u Ljutice Bogdana, Partizan kao gost pobedio rezultatom 3:1, preuzeo prvo mesto na tabeli sa istim brojem bodova ali boljim skorom sa crveno-belima, a potom i osvojio titulu prvaka Srbije.

Imala je i Zvezda primedbe na Grujića. Baš u tom 154. derbiju, crveno-beli su se žalili da je sudija uticao na rezultat jer nije isključio Leonarda zbog udaranja odbrambenog igrača Zvezde Frimponga kod rezultata 1:1.

Inače, Grujić je bio i u centru pažnje na početku ove sezone kada je sudio utakmicu Mladost Lučani - Mačva.

Grujić je prevideo očigledan prekršaj nad fudbalerom Mladosti u šesnaestercu Mačve.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar