Новак о Лејвер купу...

Велики играчи и ривали сада са исте стране мреже! Први турнир на којем ће после титуле УС опена Новак Ђоковић наступити биће Лејвер куп у Чикагу.

Тенис 20.09.2018 | 16:15
Новак о Лејвер купу...
Лејвер куп је неформално екипно такмичење у тенису које је прошле године заједно са Родом Лејвером покренуо Роџер Федерер, а након уводног издања у Прагу, ове сезоне игра се у Чикагу.

На инаугуралном издању славио је "Тим Европе" предвођен Роџером Федерером и Рафаелом Надалом, Ђоковића тада није било, али је сада добио прилику да замени Шпанца.

"Овај догађај је јединствен на много начина", почео је причу Ђоковић.

"Дебитујем ове сезоне, али сам прошле сезоне гледао на телевизији и било је веома узбудљиво видети нови концепт. Видети многе играче који су велики ривали, попут Роџера и Рафе, на истој страни терена, како бодре један другога. Очигледан је сјајан тимски дух и то је оно што нам мало недостаје у тенису јер углавном играмо за себе и свој тим. Тенис је генерално индивидуални спорт".

Србин је казао да се радује такмичењу које је на програму од 21. до 23. септембра у "Јунајтед центру".

"Једино је Дејвис куп екипно такмичење које се рачуна, па је сјајно видети овакав концепт и формат који функционише. Желео сам да будем део Лејвер купа и осетим то сјајно искуство", додао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар