Novak o Lejver kupu...

Veliki igrači i rivali sada sa iste strane mreže! Prvi turnir na kojem će posle titule US opena Novak Đoković nastupiti biće Lejver kup u Čikagu.

Tenis 20.09.2018 | 16:15
Novak o Lejver kupu...
Lejver kup je neformalno ekipno takmičenje u tenisu koje je prošle godine zajedno sa Rodom Lejverom pokrenuo Rodžer Federer, a nakon uvodnog izdanja u Pragu, ove sezone igra se u Čikagu.

Na inauguralnom izdanju slavio je "Tim Evrope" predvođen Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, Đokovića tada nije bilo, ali je sada dobio priliku da zameni Španca.

"Ovaj događaj je jedinstven na mnogo načina", počeo je priču Đoković.

"Debitujem ove sezone, ali sam prošle sezone gledao na televiziji i bilo je veoma uzbudljivo videti novi koncept. Videti mnoge igrače koji su veliki rivali, poput Rodžera i Rafe, na istoj strani terena, kako bodre jedan drugoga. Očigledan je sjajan timski duh i to je ono što nam malo nedostaje u tenisu jer uglavnom igramo za sebe i svoj tim. Tenis je generalno individualni sport".

Srbin je kazao da se raduje takmičenju koje je na programu od 21. do 23. septembra u "Junajted centru".

"Jedino je Dejvis kup ekipno takmičenje koje se računa, pa je sjajno videti ovakav koncept i format koji funkcioniše. Želeo sam da budem deo Lejver kupa i osetim to sjajno iskustvo", dodao je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar