Борјан најбољи међу голманима ЛШ!

Меч са Наполијем, завршен без погодака, био је најозбиљнији тест гранитне одбране црвено белих до сад.  Борјан најбољи голман, Чаушић међу "маратонцима"! Сјајан појединачан учинак Звездиних фудбалера у првом колу Лиге шампиона.  Борјанове импресивне бројке: Само Олсен одбранио више удараца, изједначен са Лопесом, успешнији од Шченсног, Ареоле и Хандановића! Голман црвено-белих забележио седам успешних интервенција, баш колико и голман Лиона, једино више имао чувар мреже Вучице у Мадриду.

Фудбал 20.09.2018 | 15:45
Борјан најбољи међу голманима ЛШ!
О успешно положеном испиту, осим мирне мреже, говори и статистика – Милан Борјан голман је са најбољом учинком после првог кола групне фазе Лиге шампиона.

Звездин чувар мреже други је по броју одбрана после премијерног кола такмичења са седам интервенција, а испред последњег стуба црвено-белог бедема је само Олсен, голман Роме, који је у осам наврата зауставио лопту на путу до мреже, али је поред тога три пута капитулирао.

Седам одбрана, поред Борјана има и Лопес, голман Лиона, али је он поклекао пред налетима Манчестер ситија, па је учинак чувара мреже српског шампиона без премца у првом колу.

Беспрекорна игра у дефанзиви изабраника Владана Милојевића још једном се показала на делу, комплетан тим умешно се бранио пред налетима ривала о чему говори и седам блокираних удараца фудбалера Наполија.

Податак који потврђује беспрекорну одбрану је да је меч са Наполијем 42. од 72 без примљеног гола под вођством актуелног стручног штаба.

Велики бод освојили су фудбалери Црвене звезде на старту Лиге шампиона, одигравши 0:0 са фаворизованим Наполијем у Београду, а цео тим заслужан је за то.

Неки су се, ипак, издвојили...

Гледајући званичну статистику објављену на сајту елитног такмичења, Милан Борјан је најуспешнији голман првог кола!

Чувар мреже црвено-белих имао је седам одбрана, као и Антони Лопез из Лиона, али за разлику од колеге из француског тима - који је примио један гол (у победи над Манчестер ситијем 2:1) - Борјан је остао несавладан.

Више одбрана од поменуте двојице - осам - имао је Робин Олсен из Роме, али је он три пута савладан у дуелу са Реал Мадридом (0:3).

НАЈУСПЕШНИЈИ ГОЛМАНИ ПРВОГ КОЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА:

Робин Олсен (Рома) - 9 одбрана - 3 примљена гола
Милан Борјан (Црвена звезда) - 7 одбрана - без примљеног гола
Антони Лопес (Лион) - 7 одбрана - 1 примљен гол
Војчех Шченсни (Јувентус) - 6 одбрана - без примљеног гола
Алфонс Ареола (ПСЖ) - 5 одбрана - 3 примљена гола
Матуш Козачик (Плзењ) - 5 одбрана - 2 примљена гола
Самир Хандановић (Интер) - 5 одбрана - један примљен гол
Гиљерме (Локомотива) - 5 одбрана - три примљена гола
Мануел Нојер (Бајерн) - 4 одбране - без примљеног гола
Давид де Хеа (Ман. Јунајтед) - 4 одбране - без примљеног гола

Статистику за пример у уторак је имао и Горан Чаушић, који се нашао на високом четвртом месту играча који су највише претрчали.

Звездин везиста иза себе је оставио 12.081 метар, а више од њега претрчали су само Маријус Волф из Борусије Дортмунд (12.919), Марцело Брозовић из Интера (12.417) и Џејмс Милнер из Ливерпула (12.152).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар