Borjan najbolji među golmanima LŠ!

Meč sa Napolijem, završen bez pogodaka, bio je najozbiljniji test granitne odbrane crveno belih do sad.  Borjan najbolji golman, Čaušić među "maratoncima"! Sjajan pojedinačan učinak Zvezdinih fudbalera u prvom kolu Lige šampiona.  Borjanove impresivne brojke: Samo Olsen odbranio više udaraca, izjednačen sa Lopesom, uspešniji od Ščensnog, Areole i Handanovića! Golman crveno-belih zabeležio sedam uspešnih intervencija, baš koliko i golman Liona, jedino više imao čuvar mreže Vučice u Madridu.

Fudbal 20.09.2018 | 15:45
Borjan najbolji među golmanima LŠ!
O uspešno položenom ispitu, osim mirne mreže, govori i statistika – Milan Borjan golman je sa najboljom učinkom posle prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Zvezdin čuvar mreže drugi je po broju odbrana posle premijernog kola takmičenja sa sedam intervencija, a ispred poslednjeg stuba crveno-belog bedema je samo Olsen, golman Rome, koji je u osam navrata zaustavio loptu na putu do mreže, ali je pored toga tri puta kapitulirao.

Sedam odbrana, pored Borjana ima i Lopes, golman Liona, ali je on poklekao pred naletima Mančester sitija, pa je učinak čuvara mreže srpskog šampiona bez premca u prvom kolu.

Besprekorna igra u defanzivi izabranika Vladana Milojevića još jednom se pokazala na delu, kompletan tim umešno se branio pred naletima rivala o čemu govori i sedam blokiranih udaraca fudbalera Napolija.

Podatak koji potvrđuje besprekornu odbranu je da je meč sa Napolijem 42. od 72 bez primljenog gola pod vođstvom aktuelnog stručnog štaba.

Veliki bod osvojili su fudbaleri Crvene zvezde na startu Lige šampiona, odigravši 0:0 sa favorizovanim Napolijem u Beogradu, a ceo tim zaslužan je za to.

Neki su se, ipak, izdvojili...

Gledajući zvaničnu statistiku objavljenu na sajtu elitnog takmičenja, Milan Borjan je najuspešniji golman prvog kola!

Čuvar mreže crveno-belih imao je sedam odbrana, kao i Antoni Lopez iz Liona, ali za razliku od kolege iz francuskog tima - koji je primio jedan gol (u pobedi nad Mančester sitijem 2:1) - Borjan je ostao nesavladan.

Više odbrana od pomenute dvojice - osam - imao je Robin Olsen iz Rome, ali je on tri puta savladan u duelu sa Real Madridom (0:3).

NAJUSPEŠNIJI GOLMANI PRVOG KOLA LIGE ŠAMPIONA:

Robin Olsen (Roma) - 9 odbrana - 3 primljena gola
Milan Borjan (Crvena zvezda) - 7 odbrana - bez primljenog gola
Antoni Lopes (Lion) - 7 odbrana - 1 primljen gol
Vojčeh Ščensni (Juventus) - 6 odbrana - bez primljenog gola
Alfons Areola (PSŽ) - 5 odbrana - 3 primljena gola
Matuš Kozačik (Plzenj) - 5 odbrana - 2 primljena gola
Samir Handanović (Inter) - 5 odbrana - jedan primljen gol
Giljerme (Lokomotiva) - 5 odbrana - tri primljena gola
Manuel Nojer (Bajern) - 4 odbrane - bez primljenog gola
David de Hea (Man. Junajted) - 4 odbrane - bez primljenog gola

Statistiku za primer u utorak je imao i Goran Čaušić, koji se našao na visokom četvrtom mestu igrača koji su najviše pretrčali.

Zvezdin vezista iza sebe je ostavio 12.081 metar, a više od njega pretrčali su samo Marijus Volf iz Borusije Dortmund (12.919), Marcelo Brozović iz Intera (12.417) i Džejms Milner iz Liverpula (12.152).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar