Начелника ПУ ''упецао'' радар

Баре Пршља, начелник Полицијске управе Јајце, остао је привремено без возачке дозволе након што га је бањалучка полиција "упецала" радаром.

Босна и Херцеговина 20.09.2018 | 08:06
Начелника ПУ ''упецао'' радар
Наш извор открива да је брзину прекорачио у кањону Врбаса, у мјесту Дуципоље, надомак Бањалуке.

"Возио је 33 км/х изнад ограничења. Због тога му је изречена казна од 400 марака, а добио је и два казнена бода, као и двомјесечну забрану вожње", појашњава саговорник "Независних".

Пршља је, након што му је у августу прошле године та казна изречена, рјешење за свој проблем покушао пронаћи судским путем, али су његови планови пропали.

Годину касније, односно 21. августа ове године, на снагу му је ступила двомјесечна забрана сједања за волан, која траје још мјесец дана, односно до 21. октобра.

Пршља не спори да је прекорачио брзину, те додаје да се то догодило док је возио приватни аутомобил и враћао се с мора.

"Не оспоравам да сам прекорачио брзину 5. августа 2017. године. Али, то се десило на отвореној цести гдје би ограничење требало бити 80 километара на сат. Ја сам ишао 73 или 74 км/х. Међутим, тамо је због удубљења на цести био привремени прометни знак 50 км/х, а у налог ми је стављено да је ограничење било 40 км/х. Ја сам зато тражио судско одлучивање", казао је Пршља.

Према његовим ријечима, када га је радар ухватио, није се препирао, већ је одмах полицајцу казао да пише казну.

"Рекао сам му: 'Колега, пишите, у реду је, али ја сматрам да ћемо се видјети на суду и да ћу тражити судско одлучивање.' Стога сам поднио захтјев Основном суду у Бањалуци за одлучивање, а они су тада расправу, која је била заказана за 18.  септембар, одгодили и заказали је за 29. септембар", каже Пршља, уз напомену да нам изјаву даје као грађанин, а не као полицијски службеник, јер на то нема право.

Додаје да је суду потом послао обавијест да 29. септембра прошле године није могао доћи, јер им је тада био Дан полиције, због чега је имао обавеза.

"Суд је, међутим, уважио прекршајни налог и одредио ми казну од два мјесеца забране и 400 марака", рекао је Пршља и додао да је прекршајни налог постао правоснажан. Истиче да је након свега предао своју возачку дозволу и платио казну. Дозвола му је, каже, депонована у Полицијској станици Јајце.

Извор: Независне

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

БАЊАЛУЧАНИН

20.09.2018 06:41

Ко је наредио убиство Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будо

20.09.2018 07:36

МАЛИ ЗЕЉКОВИЋ

Name

Бања Лука

20.09.2018 07:48

И ста је сад овдје вијест?

Name

Ре

20.09.2018 08:34

Искрено, човека кажњавају ни за шта, чист апсурд. А ето и он као полицајац се сда може уверити колико су бесмислена толика ограничења на отвореним утевима, још мало нигде нећемо моћи возити изнад 40км/х јер ће толика бити ограничења. А то ће довести до додатних трошкова горива и дупло већег задгађења услед емисије штетних отровних гасова.

Name

Ре

20.09.2018 08:35

Још је безобразнији Закон о безбедности саобраћаја који је увео тако драконске казна, каоо да ми живимо у Немачкој са њховим платама и запосленошћу.

Name

Бањалучанин

20.09.2018 07:01

ОК је казна, само дали би била изречена неком начелнику ПУ из РС? ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кика

20.09.2018 07:43

Ма јок, овај је из Федерације, па ови наши мало тренирају стогоћу. У Независним је ово прва вијест. Немају шта паметније писати. Он је овдје грађанин, као било ко други. Али ето, хоће да покажу да ни главешине немају привилегију.Мажу очи.

Name

Независне

20.09.2018 07:10

Ако су то независне новине и ја сам научник нуклеарне физике. Слажем се са тим да сви треба да буду једнаки пред законом али да ли МУП Републике Српске пише казну и неком од високо рангираних функционера полиције РС. Не верујем! Не само што ја не верујем него не верују многи грађани МУПу. Обичан грађанин у РС када пријави унутрашњој контроли неког од полицајаца готово да нема шансе да истјера правду. Шта је наш вајни МУП предузео када су се тркали Недељко Лубура и Дејан Митрић са службеним аутима МУПа које су и том приликом слупали. Наравно све је заташкано јер је Лубура Лукачев зет и високо рангирани припадник Додикове приватне удбе. Одјељење за борбу против тероризма и екстремизма у саставу МУПа РС је у стварности Додикова приватна удба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

20.09.2018 08:33

Јел то стварно истина да су се та двојица хостаплера тркали слузбеним аутима и на крају ујо вук магарца.Овдје бимоментално заврсили каријеру и никад висе не би радили тај посао.

Name

Колега

20.09.2018 07:15

Реко би цовјек правна дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћата

20.09.2018 07:32

Ово је нечувено. Врана врани очи извадила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУП

20.09.2018 09:58

Е то си у праву,тако је вазда било. Сад је све отисло у пм,па ми казњавамо колегу бзв, умјесто да помогнемо цовјеку, па сутра цемо га звати да он нама помогне. Од кад доктор не мозе помоци доктору, полицајац полицајцу, професор професору,од тада смо ми отисли у лијепу пм и никад се нецемо исцупати... Стварно смо јадни да јаднији не моземо бити...

Name

ре МУП

23.09.2018 04:21

Мозда је то тако.А ста, ако медју колегама, не постоји несто лицно.