Načelnika PU ''upecao'' radar

Bare Pršlja, načelnik Policijske uprave Jajce, ostao je privremeno bez vozačke dozvole nakon što ga je banjalučka policija "upecala" radarom.

Bosna i Hercegovina 20.09.2018 | 08:06
Načelnika PU ''upecao'' radar
Naš izvor otkriva da je brzinu prekoračio u kanjonu Vrbasa, u mjestu Ducipolje, nadomak Banjaluke.

"Vozio je 33 km/h iznad ograničenja. Zbog toga mu je izrečena kazna od 400 maraka, a dobio je i dva kaznena boda, kao i dvomjesečnu zabranu vožnje", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Pršlja je, nakon što mu je u avgustu prošle godine ta kazna izrečena, rješenje za svoj problem pokušao pronaći sudskim putem, ali su njegovi planovi propali.

Godinu kasnije, odnosno 21. avgusta ove godine, na snagu mu je stupila dvomjesečna zabrana sjedanja za volan, koja traje još mjesec dana, odnosno do 21. oktobra.

Pršlja ne spori da je prekoračio brzinu, te dodaje da se to dogodilo dok je vozio privatni automobil i vraćao se s mora.

"Ne osporavam da sam prekoračio brzinu 5. avgusta 2017. godine. Ali, to se desilo na otvorenoj cesti gdje bi ograničenje trebalo biti 80 kilometara na sat. Ja sam išao 73 ili 74 km/h. Međutim, tamo je zbog udubljenja na cesti bio privremeni prometni znak 50 km/h, a u nalog mi je stavljeno da je ograničenje bilo 40 km/h. Ja sam zato tražio sudsko odlučivanje", kazao je Pršlja.

Prema njegovim riječima, kada ga je radar uhvatio, nije se prepirao, već je odmah policajcu kazao da piše kaznu.

"Rekao sam mu: 'Kolega, pišite, u redu je, ali ja smatram da ćemo se vidjeti na sudu i da ću tražiti sudsko odlučivanje.' Stoga sam podnio zahtjev Osnovnom sudu u Banjaluci za odlučivanje, a oni su tada raspravu, koja je bila zakazana za 18.  septembar, odgodili i zakazali je za 29. septembar", kaže Pršlja, uz napomenu da nam izjavu daje kao građanin, a ne kao policijski službenik, jer na to nema pravo.

Dodaje da je sudu potom poslao obavijest da 29. septembra prošle godine nije mogao doći, jer im je tada bio Dan policije, zbog čega je imao obaveza.

"Sud je, međutim, uvažio prekršajni nalog i odredio mi kaznu od dva mjeseca zabrane i 400 maraka", rekao je Pršlja i dodao da je prekršajni nalog postao pravosnažan. Ističe da je nakon svega predao svoju vozačku dozvolu i platio kaznu. Dozvola mu je, kaže, deponovana u Policijskoj stanici Jajce.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

BANJALUČANIN

20.09.2018 08:41

Ko je naredio ubistvo Davida.

ODGOVORITE
Name

Budo

20.09.2018 09:36

MALI ZELJKOVIĆ

Name

Banja Luka

20.09.2018 09:48

I sta je sad ovdje vijest?

Name

Re

20.09.2018 10:34

Iskreno, čoveka kažnjavaju ni za šta, čist apsurd. A eto i on kao policajac se sda može uveriti koliko su besmislena tolika ograničenja na otvorenim utevima, još malo nigde nećemo moći voziti iznad 40km/h jer će tolika biti ograničenja. A to će dovesti do dodatnih troškova goriva i duplo većeg zadgađenja usled emisije štetnih otrovnih gasova.

Name

Re

20.09.2018 10:35

Još je bezobrazniji Zakon o bezbednosti saobraćaja koji je uveo tako drakonske kazna, kaoo da mi živimo u Nemačkoj sa njhovim platama i zaposlenošću.

Name

Banjalučanin

20.09.2018 09:01

OK je kazna, samo dali bi bila izrečena nekom načelniku PU iz RS? PRAVDA ZA DAVIDA!

ODGOVORITE
Name

Kika

20.09.2018 09:43

Ma jok, ovaj je iz Federacije, pa ovi naši malo treniraju stogoću. U Nezavisnim je ovo prva vijest. Nemaju šta pametnije pisati. On je ovdje građanin, kao bilo ko drugi. Ali eto, hoće da pokažu da ni glavešine nemaju privilegiju.Mažu oči.

Name

Nezavisne

20.09.2018 09:10

Ako su to nezavisne novine i ja sam naučnik nuklearne fizike. Slažem se sa tim da svi treba da budu jednaki pred zakonom ali da li MUP Republike Srpske piše kaznu i nekom od visoko rangiranih funkcionera policije RS. Ne verujem! Ne samo što ja ne verujem nego ne veruju mnogi građani MUPu. Običan građanin u RS kada prijavi unutrašnjoj kontroli nekog od policajaca gotovo da nema šanse da istjera pravdu. Šta je naš vajni MUP preduzeo kada su se trkali Nedeljko Lubura i Dejan Mitrić sa službenim autima MUPa koje su i tom prilikom slupali. Naravno sve je zataškano jer je Lubura Lukačev zet i visoko rangirani pripadnik Dodikove privatne udbe. Odjeljenje za borbu protiv terorizma i ekstremizma u sastavu MUPa RS je u stvarnosti Dodikova privatna udba

ODGOVORITE
Name

Svedska

20.09.2018 10:33

Jel to stvarno istina da su se ta dvojica hostaplera trkali sluzbenim autima i na kraju ujo vuk magarca.Ovdje bimomentalno zavrsili karijeru i nikad vise ne bi radili taj posao.

Name

Kolega

20.09.2018 09:15

Reko bi covjek pravna drzava

ODGOVORITE
Name

ćata

20.09.2018 09:32

Ovo je nečuveno. Vrana vrani oči izvadila.

ODGOVORITE
Name

MUP

20.09.2018 11:58

E to si u pravu,tako je vazda bilo. Sad je sve otislo u pm,pa mi kaznjavamo kolegu bzv, umjesto da pomognemo covjeku, pa sutra cemo ga zvati da on nama pomogne. Od kad doktor ne moze pomoci doktoru, policajac policajcu, profesor profesoru,od tada smo mi otisli u lijepu pm i nikad se necemo iscupati... Stvarno smo jadni da jadniji ne mozemo biti...

Name

re MUP

23.09.2018 06:21

Mozda je to tako.A sta, ako medju kolegama, ne postoji nesto licno.