ЛШ: Роналдо плакао, Гвардиола гледао пораз са трибина!

Црвени Роналду, Лион шокирао Манчестер Сити, Реал рутински са Ромом! Фудбалери Јувентуса победили су Валенсију у првом колу групе Х са 2:0 у мечу на ком је Кристијано Роналдо добио први црвени картон у Лиги шампиона.  Немачки судија Феликс Брих, "стари познаник" наше репрезентације, искључио Кристијана на дебију за Јуве у Лиги шампиона. Манчестер сити без Пепа изгубио код куће од сјајног Лиона.

Фудбал 19.09.2018 | 23:20
ЛШ: Роналдо плакао, Гвардиола гледао пораз са трибина!
Лион је шокирао моћни Манчестер сити са 2:1, а Реал Мадрид је био бољи од прошлогодишњег полуфиналисте, екипе Роме са 3:0.

Манчестер јунајтед није дозволио изненађење и савладао је Јанг Бојс са 3:0, а Бајерн је победио Бенфику са 2:0, а московски ЦСКА је извукао реми Викторији из Плзења 2:2.

Валенсија је само на старту меча имала период када је држала лопту и Јувентус је врло брзо почео да доминира на терену.

Промашивали су редом зицере Манџукић и Матуиди, Сами Кедира се прописно обрукао са пет метара, а чинило се да би Јуве могао да постане "жртва" старог фудбалског правила да се такви промашаји освете.

Међутим, најјачи утисак у првом делу утакмице и читавом првом колу ће бити детаљ из 33. минута.

У наизглед безазленом дуелу са Муриљом у казненом простору Валенсије, Роналдо је по глави закачио играча Валенсије у бесу, али није изгледало као довољно за црвени картон.

Феликс Брих се консултовао са судијом уз гол-аут линију и послао Роналда у свлачионицу. Јувентус је упркос играчу мање био бољи тим и пвоео је голом из пенала у 45. минуту након фаула Пареха.

Пјанић је био сигуран, а био је и на старту другог дела игре у 51. минуту када је пенал скривио Муриљо и Јувентус је уписао прве бодове. Валенсија је до краја у 95. минуту имала пенал који је промашио Дани Парехо.

Велику победу остварио је и Лион који је савладао са 2:1 једног од фаворита за освајање такмичења, Манчестер сити. Лион је већ до полувремена водио 2:0 головима Корнеа и Фекира из 26, односно 43. минута.

Корне је искористио велику грешку Фабијана Делфа и одличан центаршут Фекира. Делф је промашио лопту после центаршута, прихватио је Корне и по земљи погодио угао гола Едерсона.

Фекир је у финишу првог полувремена пошао у полуконтру после одузете лопте на средини терена и са двадесетак метара шутирао ефектно за 2:0.

Манчестер сити смањује у 67. минуту када је Лирој Сане одлично прошао по боку и убацио лопту за Бернарда Силву. Имао је након тога и Серхио Агуеро добар продор и шут у 74. и 90. минуту, Сити је повећавао притисак до самог краја, али је Антони Лопер бранио, а Лион се одбранио и победио.

Реал Мадрид је рутински изашао на крај са Ромом. Прошлосезонски освајач Лиге шампиона је са три гола испратио полуфиналисту кући.

Иско је "пробио лед" у 45. минуту маестралним слободњаком, Бејл је дуплирао предност исто таквом контром у 58. минуту, а онда је Маријано Дијас у другом минуту надокнаде "убио паука" у мрежи Олсена и поставио коначан резултат.

За римски тим је цео меч одиграо Александар Коларов, капитен Србије.

Сити се распао без Пепа, Лион ишамарао надмене Грађане! Француски тим креирао највеће изненађење првог кола Лиге шампиона - 1:2 (0:2).

Без дилеме највеће изненађење првог кола Лиге шампиона направио је Лион. Тај сјајни француски тим шокирао је вечерас Манчестер Сити на његовом терену и тријумфом од 2:1 као гост подсетио скупоцене Грађане да за победу мора добро да се одере задњица, те да није довољно само да се појаве на терену.

Ни изостанак тренера Пепа Гвардиоле, који је због суспензије утакмицу гледао са трибина, не може да буде изговор. Грађани су доминирали са својим поседом лопте, али из брзих контри сурово су кажњени за дефанзивне грешке у првом полувремену. Најпре је Максвел Корне после сјајне контре у 26. минуту и асистенције Фекира искористио кловновско понашање Фабијана Делфа који ни сам не зна шта је урадио, да начне Едерсона.

Била је то казна за два промашаја Стерлинга и један Лапорта у уводним минутима меча, а у шпицу Грађана се и те како осетио вечерас и изостанак Агуера који је утакмицу почео на клупи због блаже повреде. Његова замена Габријел Жезус није се често налазио у гол приликама, а ппништени погодак Илкаја Гундогана и још један промашај Делфа били су увод у потпуни шах-мат.

Мемфис Депај и Фекир су опљачкали Фернандиња, а француски мајстор је сјајним ударцем са око 20 сервирао хладан туш Енглезима. Шок за великих 0:2 и одлазак на полувреме којем се мало ко надао.

Тргао се Манчестер Сити у наставку, а улазак Лироја Санеа уместо Гундогана од 55. минута значајно је подигао ниво игре. Послао је Микел Артета на терен и ровитог Агуера уместо индиспонираног Жезуса, и то мало пре него што је хитроноги Немац у 67. минуту сјајно припремио акцију из које је Бернардо Силва смањио на 1:2 и удахнуо живот Грађанима.

Био је то знак за домаћина да свим силама крене у последњих 20-ак минута барем по бод, али је онда почео да блиста голман Лиона Антони Лопес. Сјајно је млади Португалац укротио неколико опасних удараца Грађана, имао и среће да неколико удараца оду поред гола, али треба рећи да је мајсторски одбранио два зицера Агуеру у 74. и 90. минуту.

Зато је овај бод, великим делом и његова заслуга, а после првог кола Грађани, шампиони Енглеске су последњи у својој групи.

Бајерн у Лисабону није имао тежак задатак, а рутинску победу од 2:0 је обележио млађани Ренато Санческоји је процветао баш против тима у којем се афирмисао и закрочио на велику сцену пре неколико година. После очајне сезоне на позајмици у Свонсију нови тренер Нико Ковач му је пружио нову шансу, вечерас га уврстио међу стартера, а Ренато му се одужио на најлепши начин голом.

Проде, играо је сјајно на средини терена у тандему са Хавијем Мартинезом, па Бајерн који је последњих дана опхрван повредама заиста не мора да брине за утакмице које долазе. Роберт Левандовски је у свом стилу у 10. минуту отворио конто ове сезоне, а Санчес у 54. ставио тачку. Бајерн је доминирао, Бенфика се испрсила колико је могла и запретила неколико пута, али је на крају рутински победу забележио објективно јачи тим.

Љубомир Фејса је одиграо читав меч за Бенфику и зарадио жути картон док је репрезентативац Андрија Живковић ушао у игру у 75. минуту.

Валенсија скупо платила због Роналдових суза, Погба разбуцао Јанг Бојсе! Јувентус славио на Местаљи са 2:0 головима Миралема Пјанића из пенала, а Јунајтед био још убедљивији у Берну - 3:0.

Јувентус и Манчестер Јунајтед не праштају и у Лиги шампиона и од првог кола су повели борбу за лидерску позицију у Х групи! Јувентус је на Местаљи, без искљученог Кристијана Роналда успео да рутински савладала Валенсију са 2:0, а Манчестер Јунајтед био је још убедљивији на гостовању Берну код Јанг Бојса - 3:0.

Причаће се још доста о утакмици на Местаљи, али колико о головима Миралема Пјанића из пенала, толико и о чињеници да је, нама по злу познати Феликс Брих, показао директан црвени картон Роналду после дуела саМуриљом.

Ипак, упркос чињеници да су више од сат времена гости били са играчем мање, Валенсија није успела да искористи бројчану предност и проба да евентуално направи изненађење. Кренула је Стара дама јако од првог Бриховог звиждука, а прве две прилике пропустили су Марио Манџукић и Сами Кедира. Пробао је после тога и Блез Матуиди, а онда је дошао тај кобни 29. минут за Роналда.

Португалац је био у дуелу са Муриљом, овај је пао прилично театрално, а онда је нападач Јувентуса пробао га да подигне повлачењем за косу. Прорадио ке ВАР и немачки арбитар био неумљив. Толико да је Роналду натерао сузе на очи.

Није то променило однос снага на терену, па је Жоао Кансело погодио пречку у 43. минуту, а већ у следећој акцији управо њега је фаулирао Дани Парехо и то је био пенал. Сигуран с абеле тачке био је Пјанић и полако је трасирао Јувентусов брод ка сигурној луци.

На старту другог полувремена, Муриља је на неки начин стигла казна за симулирање из првог дела утакмице. Због повлачења за дрес у казненом простору, Брих је досудио још један пенал за Јувентус, аПјанић је још једном гађао тамо где је потребно.

Очекивано, после тога Алегријева екипа мање-више без проблема је “закључала” утакмица у класичном јувентусовском стилу и уписала прву тројку у Лиги шампиона. Додуше, пораз домаће екипе могао је да ублажи Дани Парехо у шестом минуту судијске надокнаде, али му је Војцех Шченсни одбранио пенал.

Манчестер Јунајтед је убедљиво славио на гостовању у Берну, али не може се рећи да Јанг Бојси нису заслужили макар да постигну први гол у Лиги шампиона у клупској историји.

Поред важне победе на старту такмичења, овај меч обележила је и чињеница да је деби за Црвене ђаволе уписао млади португалски бек Диого Дало. А епитет играча утакмице у Берну припао је светском шампиону, Полу Погби.

Француски везиста био је двоструки стрелац и на тај начин послао својеврсну поруку и тренеру Жозеу Мурињу, али свима онима који сматрају да мора много боље у дресу славног енглеског клуба.

Већ после првог полувремена Јунајтед је имао убедљиво вођство од 2:0 и било је јасно да ће однети бодове на Острво. Први гол Погба је постигао у 35. минуту сјајним ударцем са ивице казненог простора, а дуплирао је предност из пенала минут пре краја првог полувремена. Томе је претходило играње рукомКевина Ембабуа.

 Али, то није било све вечерас од сјајног Погбе. Био је Француз веома расположен за игру, па је у 63. минуту учествовао у акцији која је претходила голу за вођство од 3:0. Додуше, имао је Јунајтед и срећем, јер је после ударца Антонија Марсијала, лопта закачила једног од играча Јанг Бојса, променила смер и завршила у мрежи.

Дали су гости и четврти гол у трећем минуту судијске надокнаде, али је поништен због офсајда стрелца Хуана Мате.

Иначе, Немања Матић одиграо је целу утакмицу за Јунајтед, а исти случај био је са Миралемом Сулејманијем у дресу швајцарског шампиона.

Овај Реал игра савршен фудбал! Од 30 шутева Рома примила три гола и избегла велику бламажу! Краљевски клуб убедљив на отварању елитног такмичења, Вучица далеко од оне игре која ју је красила у финишу прошле сезоне - 3:0!

Три везана пехара Лиге шампиона су ту, али нико у овом тренутку не сме да каже да Реал Мадрид није озбиљан фаворит и за освајање четвртог у низу. Тим Ђулена Лопетегија делује растрчано и разиграно, убојито као и са Кристијаном Роналдом у тиму, а можда још и више. То је на својој кожи вечерас осетила Рома, која је Сантијаго Бернабеу напустила са три примљена гола у својој мрежи, а без проблема је могла још толико - 3:0 (1:0).

Свакоме је јасно да је одлазак Португалца ослабио најтрофејнији клуб на планети, али је са друге стране евидентно да су други играчи потпуно продисали након што је Роналдо отишао у Јувентус. Пасови су били течни, игра разноврсна, а акције код последња два гола пребрзе за Ромину одбрану. Вучица је прошле сезоне била изненађење Лиге шампиона, а ако са овим играчким кадром успе да понови нешто слично то ће се сматрати прворазредном сензацијом.

Вучица је била сабијена испред свог шеснаестерца читаво прво полувреме, али је домаћин тек у последњим тренуцима првог дела игре стигао до вођства. Данијеле де Роси је беспотребно повукао Иска испред самог шеснаестерца, овај је потом узео лопту и из савршеног слободног ударца довео свој тим у вођство.

Тај гол је био кључан када је у питању коначан исход меча, јер је Реал себи коначно скинуо омчу морања са врата и пустио Римљане да се отворе на старту другог дела игре, а онда су уследили убитачни контаранапади.

Све је било решено у 58. минуту, када је Герет Бејл из пуног трка у свом стилу послао неодбрањив ударац у Олсенову мрежу, док се на потез меча чекало до другог минута надокнаде. Маријано Дијаз је ушао у игру у последњих 17 минута управо уместо Велшанина, било је јасно да је жељан доказивања пред Реаловом публиком, а онда је свима ставио до знања због чега је враћен у главни град Шпаније.

А група

Бриж – Борусија Д 0:1 (0:0)
(Пулишић 85)

Монако – Атлетико М 1:2 (1:2)
(Грандсир 18 - Коста 31, Хименез 45+1)

Б група

Барселона - ПСВ 4:0 (1:0)
(Меси 32, 77, 88, Дембеле 75)

Интер – Тотенхем 2:1 (0:0)
(Икарди 86, Весино 90+2 - Ериксен 53)

Ц група

Ливерпул – ПСЖ 3:2 (2:1)
(Стариџ 30, Милнер 36п, Фирмино 90+2 - Меније 40, Мбапе 83)

Црвена звезда – Наполи 0:0

Д група

Галатасарај – Локомотива М 3:0 (1:0)
(Родригес 9, Дердијок 67, Инан 90+4п)

Шалке – Порто 1:1 (0:0)
(Емболо 64 - Отавио 74п)

Е група

Ајакс – АЕК 3:0 (0:0)
(Таљифико 46, 90, Ван де Бек 77)

Бенфика – Бајерн 0:2 (0:1)
(Левандовски 10, Санчес 54)

Ф група

Шахтјор – Хофенхајм 2:2 (1:2)
(Исмаили 27, Мајкон 81 – Грилич 6, Нордвајт 38)

М. Сити – Лион 1:2 (0:2)
(Силва 67 – Корне 26, Фекир 43)

Г група

Реал – Рома 3:0 (1:0)
(Иско 45, Бејл 58, Маријано 90+2)

Плзењ – ЦСКА М 2:2 (2:0)
(Кременчик 29, 41 – Чалов 49, Влашић 90+5)

Х група

Јанг Бојс – М. Јунајтед 0:3 (0:2)
(Погба 35, 44. п, Марсијал 66)

Валенсија – Јувентус 0:2 (0:1)
(Пјанић 45. п, 51. п)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар