LŠ: Ronaldo plakao, Gvardiola gledao poraz sa tribina!

Crveni Ronaldu, Lion šokirao Mančester Siti, Real rutinski sa Romom! Fudbaleri Juventusa pobedili su Valensiju u prvom kolu grupe H sa 2:0 u meču na kom je Kristijano Ronaldo dobio prvi crveni karton u Ligi šampiona.  Nemački sudija Feliks Brih, "stari poznanik" naše reprezentacije, isključio Kristijana na debiju za Juve u Ligi šampiona. Mančester siti bez Pepa izgubio kod kuće od sjajnog Liona.

Fudbal 19.09.2018 | 23:20
LŠ: Ronaldo plakao, Gvardiola gledao poraz sa tribina!
Lion je šokirao moćni Mančester siti sa 2:1, a Real Madrid je bio bolji od prošlogodišnjeg polufinaliste, ekipe Rome sa 3:0.

Mančester junajted nije dozvolio iznenađenje i savladao je Jang Bojs sa 3:0, a Bajern je pobedio Benfiku sa 2:0, a moskovski CSKA je izvukao remi Viktoriji iz Plzenja 2:2.

Valensija je samo na startu meča imala period kada je držala loptu i Juventus je vrlo brzo počeo da dominira na terenu.

Promašivali su redom zicere Mandžukić i Matuidi, Sami Kedira se propisno obrukao sa pet metara, a činilo se da bi Juve mogao da postane "žrtva" starog fudbalskog pravila da se takvi promašaji osvete.

Međutim, najjači utisak u prvom delu utakmice i čitavom prvom kolu će biti detalj iz 33. minuta.

U naizgled bezazlenom duelu sa Muriljom u kaznenom prostoru Valensije, Ronaldo je po glavi zakačio igrača Valensije u besu, ali nije izgledalo kao dovoljno za crveni karton.

Feliks Brih se konsultovao sa sudijom uz gol-aut liniju i poslao Ronalda u svlačionicu. Juventus je uprkos igraču manje bio bolji tim i pvoeo je golom iz penala u 45. minutu nakon faula Pareha.

Pjanić je bio siguran, a bio je i na startu drugog dela igre u 51. minutu kada je penal skrivio Muriljo i Juventus je upisao prve bodove. Valensija je do kraja u 95. minutu imala penal koji je promašio Dani Pareho.

Veliku pobedu ostvario je i Lion koji je savladao sa 2:1 jednog od favorita za osvajanje takmičenja, Mančester siti. Lion je već do poluvremena vodio 2:0 golovima Kornea i Fekira iz 26, odnosno 43. minuta.

Korne je iskoristio veliku grešku Fabijana Delfa i odličan centaršut Fekira. Delf je promašio loptu posle centaršuta, prihvatio je Korne i po zemlji pogodio ugao gola Edersona.

Fekir je u finišu prvog poluvremena pošao u polukontru posle oduzete lopte na sredini terena i sa dvadesetak metara šutirao efektno za 2:0.

Mančester siti smanjuje u 67. minutu kada je Liroj Sane odlično prošao po boku i ubacio loptu za Bernarda Silvu. Imao je nakon toga i Serhio Aguero dobar prodor i šut u 74. i 90. minutu, Siti je povećavao pritisak do samog kraja, ali je Antoni Loper branio, a Lion se odbranio i pobedio.

Real Madrid je rutinski izašao na kraj sa Romom. Prošlosezonski osvajač Lige šampiona je sa tri gola ispratio polufinalistu kući.

Isko je "probio led" u 45. minutu maestralnim slobodnjakom, Bejl je duplirao prednost isto takvom kontrom u 58. minutu, a onda je Marijano Dijas u drugom minutu nadoknade "ubio pauka" u mreži Olsena i postavio konačan rezultat.

Za rimski tim je ceo meč odigrao Aleksandar Kolarov, kapiten Srbije.

Siti se raspao bez Pepa, Lion išamarao nadmene Građane! Francuski tim kreirao najveće iznenađenje prvog kola Lige šampiona - 1:2 (0:2).

Bez dileme najveće iznenađenje prvog kola Lige šampiona napravio je Lion. Taj sjajni francuski tim šokirao je večeras Mančester Siti na njegovom terenu i trijumfom od 2:1 kao gost podsetio skupocene Građane da za pobedu mora dobro da se odere zadnjica, te da nije dovoljno samo da se pojave na terenu.

Ni izostanak trenera Pepa Gvardiole, koji je zbog suspenzije utakmicu gledao sa tribina, ne može da bude izgovor. Građani su dominirali sa svojim posedom lopte, ali iz brzih kontri surovo su kažnjeni za defanzivne greške u prvom poluvremenu. Najpre je Maksvel Korne posle sjajne kontre u 26. minutu i asistencije Fekira iskoristio klovnovsko ponašanje Fabijana Delfa koji ni sam ne zna šta je uradio, da načne Edersona.

Bila je to kazna za dva promašaja Sterlinga i jedan Laporta u uvodnim minutima meča, a u špicu Građana se i te kako osetio večeras i izostanak Aguera koji je utakmicu počeo na klupi zbog blaže povrede. Njegova zamena Gabrijel Žezus nije se često nalazio u gol prilikama, a ppništeni pogodak Ilkaja Gundogana i još jedan promašaj Delfa bili su uvod u potpuni šah-mat.

Memfis Depaj i Fekir su opljačkali Fernandinja, a francuski majstor je sjajnim udarcem sa oko 20 servirao hladan tuš Englezima. Šok za velikih 0:2 i odlazak na poluvreme kojem se malo ko nadao.

Trgao se Mančester Siti u nastavku, a ulazak Liroja Sanea umesto Gundogana od 55. minuta značajno je podigao nivo igre. Poslao je Mikel Arteta na teren i rovitog Aguera umesto indisponiranog Žezusa, i to malo pre nego što je hitronogi Nemac u 67. minutu sjajno pripremio akciju iz koje je Bernardo Silva smanjio na 1:2 i udahnuo život Građanima.

Bio je to znak za domaćina da svim silama krene u poslednjih 20-ak minuta barem po bod, ali je onda počeo da blista golman Liona Antoni Lopes. Sjajno je mladi Portugalac ukrotio nekoliko opasnih udaraca Građana, imao i sreće da nekoliko udaraca odu pored gola, ali treba reći da je majstorski odbranio dva zicera Agueru u 74. i 90. minutu.

Zato je ovaj bod, velikim delom i njegova zasluga, a posle prvog kola Građani, šampioni Engleske su poslednji u svojoj grupi.

Bajern u Lisabonu nije imao težak zadatak, a rutinsku pobedu od 2:0 je obeležio mlađani Renato Sančeskoji je procvetao baš protiv tima u kojem se afirmisao i zakročio na veliku scenu pre nekoliko godina. Posle očajne sezone na pozajmici u Svonsiju novi trener Niko Kovač mu je pružio novu šansu, večeras ga uvrstio među startera, a Renato mu se odužio na najlepši način golom.

Prode, igrao je sjajno na sredini terena u tandemu sa Havijem Martinezom, pa Bajern koji je poslednjih dana ophrvan povredama zaista ne mora da brine za utakmice koje dolaze. Robert Levandovski je u svom stilu u 10. minutu otvorio konto ove sezone, a Sančes u 54. stavio tačku. Bajern je dominirao, Benfika se isprsila koliko je mogla i zapretila nekoliko puta, ali je na kraju rutinski pobedu zabeležio objektivno jači tim.

Ljubomir Fejsa je odigrao čitav meč za Benfiku i zaradio žuti karton dok je reprezentativac Andrija Živković ušao u igru u 75. minutu.

Valensija skupo platila zbog Ronaldovih suza, Pogba razbucao Jang Bojse! Juventus slavio na Mestalji sa 2:0 golovima Miralema Pjanića iz penala, a Junajted bio još ubedljiviji u Bernu - 3:0.

Juventus i Mančester Junajted ne praštaju i u Ligi šampiona i od prvog kola su poveli borbu za lidersku poziciju u H grupi! Juventus je na Mestalji, bez isključenog Kristijana Ronalda uspeo da rutinski savladala Valensiju sa 2:0, a Mančester Junajted bio je još ubedljiviji na gostovanju Bernu kod Jang Bojsa - 3:0.

Pričaće se još dosta o utakmici na Mestalji, ali koliko o golovima Miralema Pjanića iz penala, toliko i o činjenici da je, nama po zlu poznati Feliks Brih, pokazao direktan crveni karton Ronaldu posle duela saMuriljom.

Ipak, uprkos činjenici da su više od sat vremena gosti bili sa igračem manje, Valensija nije uspela da iskoristi brojčanu prednost i proba da eventualno napravi iznenađenje. Krenula je Stara dama jako od prvog Brihovog zvižduka, a prve dve prilike propustili su Mario Mandžukić i Sami Kedira. Probao je posle toga i Blez Matuidi, a onda je došao taj kobni 29. minut za Ronalda.

Portugalac je bio u duelu sa Muriljom, ovaj je pao prilično teatralno, a onda je napadač Juventusa probao ga da podigne povlačenjem za kosu. Proradio ke VAR i nemački arbitar bio neumljiv. Toliko da je Ronaldu naterao suze na oči.

Nije to promenilo odnos snaga na terenu, pa je Žoao Kanselo pogodio prečku u 43. minutu, a već u sledećoj akciji upravo njega je faulirao Dani Pareho i to je bio penal. Siguran s abele tačke bio je Pjanić i polako je trasirao Juventusov brod ka sigurnoj luci.

Na startu drugog poluvremena, Murilja je na neki način stigla kazna za simuliranje iz prvog dela utakmice. Zbog povlačenja za dres u kaznenom prostoru, Brih je dosudio još jedan penal za Juventus, aPjanić je još jednom gađao tamo gde je potrebno.

Očekivano, posle toga Alegrijeva ekipa manje-više bez problema je “zaključala” utakmica u klasičnom juventusovskom stilu i upisala prvu trojku u Ligi šampiona. Doduše, poraz domaće ekipe mogao je da ublaži Dani Pareho u šestom minutu sudijske nadoknade, ali mu je Vojceh Ščensni odbranio penal.

Mančester Junajted je ubedljivo slavio na gostovanju u Bernu, ali ne može se reći da Jang Bojsi nisu zaslužili makar da postignu prvi gol u Ligi šampiona u klupskoj istoriji.

Pored važne pobede na startu takmičenja, ovaj meč obeležila je i činjenica da je debi za Crvene đavole upisao mladi portugalski bek Diogo Dalo. A epitet igrača utakmice u Bernu pripao je svetskom šampionu, Polu Pogbi.

Francuski vezista bio je dvostruki strelac i na taj način poslao svojevrsnu poruku i treneru Žozeu Murinju, ali svima onima koji smatraju da mora mnogo bolje u dresu slavnog engleskog kluba.

Već posle prvog poluvremena Junajted je imao ubedljivo vođstvo od 2:0 i bilo je jasno da će odneti bodove na Ostrvo. Prvi gol Pogba je postigao u 35. minutu sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, a duplirao je prednost iz penala minut pre kraja prvog poluvremena. Tome je prethodilo igranje rukomKevina Embabua.

 Ali, to nije bilo sve večeras od sjajnog Pogbe. Bio je Francuz veoma raspoložen za igru, pa je u 63. minutu učestvovao u akciji koja je prethodila golu za vođstvo od 3:0. Doduše, imao je Junajted i srećem, jer je posle udarca Antonija Marsijala, lopta zakačila jednog od igrača Jang Bojsa, promenila smer i završila u mreži.

Dali su gosti i četvrti gol u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je poništen zbog ofsajda strelca Huana Mate.

Inače, Nemanja Matić odigrao je celu utakmicu za Junajted, a isti slučaj bio je sa Miralemom Sulejmanijem u dresu švajcarskog šampiona.

Ovaj Real igra savršen fudbal! Od 30 šuteva Roma primila tri gola i izbegla veliku blamažu! Kraljevski klub ubedljiv na otvaranju elitnog takmičenja, Vučica daleko od one igre koja ju je krasila u finišu prošle sezone - 3:0!

Tri vezana pehara Lige šampiona su tu, ali niko u ovom trenutku ne sme da kaže da Real Madrid nije ozbiljan favorit i za osvajanje četvrtog u nizu. Tim Đulena Lopetegija deluje rastrčano i razigrano, ubojito kao i sa Kristijanom Ronaldom u timu, a možda još i više. To je na svojoj koži večeras osetila Roma, koja je Santijago Bernabeu napustila sa tri primljena gola u svojoj mreži, a bez problema je mogla još toliko - 3:0 (1:0).

Svakome je jasno da je odlazak Portugalca oslabio najtrofejniji klub na planeti, ali je sa druge strane evidentno da su drugi igrači potpuno prodisali nakon što je Ronaldo otišao u Juventus. Pasovi su bili tečni, igra raznovrsna, a akcije kod poslednja dva gola prebrze za Rominu odbranu. Vučica je prošle sezone bila iznenađenje Lige šampiona, a ako sa ovim igračkim kadrom uspe da ponovi nešto slično to će se smatrati prvorazrednom senzacijom.

Vučica je bila sabijena ispred svog šesnaesterca čitavo prvo poluvreme, ali je domaćin tek u poslednjim trenucima prvog dela igre stigao do vođstva. Danijele de Rosi je bespotrebno povukao Iska ispred samog šesnaesterca, ovaj je potom uzeo loptu i iz savršenog slobodnog udarca doveo svoj tim u vođstvo.

Taj gol je bio ključan kada je u pitanju konačan ishod meča, jer je Real sebi konačno skinuo omču moranja sa vrata i pustio Rimljane da se otvore na startu drugog dela igre, a onda su usledili ubitačni kontaranapadi.

Sve je bilo rešeno u 58. minutu, kada je Geret Bejl iz punog trka u svom stilu poslao neodbranjiv udarac u Olsenovu mrežu, dok se na potez meča čekalo do drugog minuta nadoknade. Marijano Dijaz je ušao u igru u poslednjih 17 minuta upravo umesto Velšanina, bilo je jasno da je željan dokazivanja pred Realovom publikom, a onda je svima stavio do znanja zbog čega je vraćen u glavni grad Španije.

A grupa

Briž – Borusija D 0:1 (0:0)
(Pulišić 85)

Monako – Atletiko M 1:2 (1:2)
(Grandsir 18 - Kosta 31, Himenez 45+1)

B grupa

Barselona - PSV 4:0 (1:0)
(Mesi 32, 77, 88, Dembele 75)

Inter – Totenhem 2:1 (0:0)
(Ikardi 86, Vesino 90+2 - Eriksen 53)

C grupa

Liverpul – PSŽ 3:2 (2:1)
(Staridž 30, Milner 36p, Firmino 90+2 - Menije 40, Mbape 83)

Crvena zvezda – Napoli 0:0

D grupa

Galatasaraj – Lokomotiva M 3:0 (1:0)
(Rodriges 9, Derdijok 67, Inan 90+4p)

Šalke – Porto 1:1 (0:0)
(Embolo 64 - Otavio 74p)

E grupa

Ajaks – AEK 3:0 (0:0)
(Taljifiko 46, 90, Van de Bek 77)

Benfika – Bajern 0:2 (0:1)
(Levandovski 10, Sančes 54)

F grupa

Šahtjor – Hofenhajm 2:2 (1:2)
(Ismaili 27, Majkon 81 – Grilič 6, Nordvajt 38)

M. Siti – Lion 1:2 (0:2)
(Silva 67 – Korne 26, Fekir 43)

G grupa

Real – Roma 3:0 (1:0)
(Isko 45, Bejl 58, Marijano 90+2)

Plzenj – CSKA M 2:2 (2:0)
(Kremenčik 29, 41 – Čalov 49, Vlašić 90+5)

H grupa

Jang Bojs – M. Junajted 0:3 (0:2)
(Pogba 35, 44. p, Marsijal 66)

Valensija – Juventus 0:2 (0:1)
(Pjanić 45. p, 51. p)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar