Полиција упала у Фудбалски савез Хрватске!

Продавање карата за утакмице Светског првенства у Русији "на црно", изгледа, није била само активност познатог ТВ коментатора Драге Ћосића. . .

Фудбал 19.09.2018 | 17:45
Полиција упала у Фудбалски савез Хрватске!
По налогу Државног тужилаштва, загребачка полиција "посетила" је седиште Фудбалског савеза Хрватске а у вези са сумњама о препродаји карата за Светско првенство у Русији минулог лета.

Према саопштењу Тужилаштва, полиција је послата у седиште хрватске куће фудбала како би извшрила истрагу о сумњама да је неко препродавао карте за финалну утакмицу Мундијала Хрватска - Француска.

Фудбалски савез Хрватске је од ФИФА добио те улазнице, али не за јавну продају, већ за "куповину члановима породица фудбалера, првенствено актуелним репрезентативцима и члановима стручног штаба".

Због тога што је истрага у току више информација о овом случају у Тужилаштву нису могли да кажу.

Информацију је потврдио и Фудбалски савез Хрватске, који је саопштио да је истрага обављена.

Ово је већ други случај у Хрватској да се води истрага о препродаји улазница за Мундијал у Русији. Најпре се на удару нашао дугогодишњи коментатор Хрватске телевизије (ХРТ) Драго Ћосић, који је осумњичен да је продавао карте "на црно", па му је уручен отказ у тој ТВ кући.

"За Ћосићев скандал сазнало се тек пре две недеље, иако је ХРТ за злоупоребу сазнао дан након финала СП-а", истиче загребачки "Јутарњи лист".

Због препродаје улазница осумњичени су Ћосић и међународни координатор ХРТ-а Саша Дедић. Цена улазнице за финалну утакмицу између Француске и Хрватске на црном тржишту износила је готово 20.000 евра, а ФИФА је у последњем тренутку спречила препродају.

ФИФА је од Еуропеан Броадцастинг Унион-а (ЕБУ) затражила информацију о томе зашто се улазнице додијељене ЕБУ продају на црном тржишту. ЕБУ је потом затражио информацију од ХРТ-а, јер се по бројевима установило да су то биле улазнице које је добио ХРТ.

Хрватска државна радиотелевизија одмах је покренула истрагу, а Ћосић и други осумњичени су рекли у истрази да су карте поклонили пријатељима и да не знају шта се даље са њима било.

Истрага је, међутим, показала и да су двојица радника ХРТ-а, мимо знања своје куће, затражили и добили чак четрдесет улазница неколико месеци пре почетка Светског првенства.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар