Policija upala u Fudbalski savez Hrvatske!

Prodavanje karata za utakmice Svetskog prvenstva u Rusiji "na crno", izgleda, nije bila samo aktivnost poznatog TV komentatora Drage Ćosića. . .

Fudbal 19.09.2018 | 17:45
Policija upala u Fudbalski savez Hrvatske!
Po nalogu Državnog tužilaštva, zagrebačka policija "posetila" je sedište Fudbalskog saveza Hrvatske a u vezi sa sumnjama o preprodaji karata za Svetsko prvenstvo u Rusiji minulog leta.

Prema saopštenju Tužilaštva, policija je poslata u sedište hrvatske kuće fudbala kako bi izvšrila istragu o sumnjama da je neko preprodavao karte za finalnu utakmicu Mundijala Hrvatska - Francuska.

Fudbalski savez Hrvatske je od FIFA dobio te ulaznice, ali ne za javnu prodaju, već za "kupovinu članovima porodica fudbalera, prvenstveno aktuelnim reprezentativcima i članovima stručnog štaba".

Zbog toga što je istraga u toku više informacija o ovom slučaju u Tužilaštvu nisu mogli da kažu.

Informaciju je potvrdio i Fudbalski savez Hrvatske, koji je saopštio da je istraga obavljena.

Ovo je već drugi slučaj u Hrvatskoj da se vodi istraga o preprodaji ulaznica za Mundijal u Rusiji. Najpre se na udaru našao dugogodišnji komentator Hrvatske televizije (HRT) Drago Ćosić, koji je osumnjičen da je prodavao karte "na crno", pa mu je uručen otkaz u toj TV kući.

"Za Ćosićev skandal saznalo se tek pre dve nedelje, iako je HRT za zlouporebu saznao dan nakon finala SP-a", ističe zagrebački "Jutarnji list".

Zbog preprodaje ulaznica osumnjičeni su Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić. Cena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20.000 evra, a FIFA je u poslednjem trenutku sprečila preprodaju.

FIFA je od European Broadcasting Union-a (EBU) zatražila informaciju o tome zašto se ulaznice dodijeljene EBU prodaju na crnom tržištu. EBU je potom zatražio informaciju od HRT-a, jer se po brojevima ustanovilo da su to bile ulaznice koje je dobio HRT.

Hrvatska državna radiotelevizija odmah je pokrenula istragu, a Ćosić i drugi osumnjičeni su rekli u istrazi da su karte poklonili prijateljima i da ne znaju šta se dalje sa njima bilo.

Istraga je, međutim, pokazala i da su dvojica radnika HRT-a, mimo znanja svoje kuće, zatražili i dobili čak četrdeset ulaznica nekoliko meseci pre početka Svetskog prvenstva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar