Дачић: Нећемо дозволити уцјене

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Београд жели најбоље могуће односе са Загребом, али да због тога неће да мијења своја основна опредјељења и интересе.  

Србија 19.09.2018 | 13:30
Дачић: Нећемо дозволити уцјене
– Мислим да заједно можемо да будемо много јачи. Ми хоћемо са Загребом најбоље могуђе односе, али њихове уцјене сигурно нећемо трпјети – рекао је Дачић новинарима у Београду.

Поводом става хрватског премијера Андреја Пленковића да “пут Београда ка ЕУ иде и преко Загреба и да много питања између двије државе убрзано треба ријешити”, Дачић је оцијенио да је Пленковић тиме дао себи мало “већи значај”.

– Пут ка ЕУ не мора да иде само преко Хрватске, може да иде преко Мађарске, Румуније, Грчке и то је давање себи мало већег значаја – рекао је Дачић. 

Шеф српске дипломатије подсјетио је да је Хрватска постала дио ЕУ упркос билатералном спору са Словенијом, такође чланицом ЕУ.

– Свакако да ЕУ неће дозволити да неријешени билатерални проблеми буду препрека за улазак неких других земаља – рекао је Дачић.

Он је позвао Хрватску да ријеши сва отворена питања са Србијом.

– Али, дајте браћо Хрвати и сестре Хрватице да се усредсредимо на будућност. Ја више не знам шта да причамо. Цијели свијет и они који су се међусобно много више убијали нађоше неки заједнички језик, а ми и дан-данас треба да се бавимо неким нашим проблемима – рекао је Дачић.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вања

19.09.2018 13:53

Сад су ти браћа, касно се сјети, клошару један, пјеваљко љигава и уличару с тим огавним рјечником да је сваку нормалну особу срамота кад год ти уста отвориш. Каква пропаст и општа декаденција државе и друштва и свих стандарда кад ти такав можеш бити било шта осим шаторске луде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

19.09.2018 14:09

Вања изазивам те на двобој тебе и оне што су спасавали србе у Јасеновцу тако што су их убијали да се не пате и то маљом пошто нису имали метака како они кажу.

Name

Вања

19.09.2018 14:29

Очито ниси схватио уопште поенту овог што сам написао, вјерујем да други људи јесу итекако. Да јеси, не би писао такве грозне и дегутантне ствари ничим изазване. Смири се па мало хладније главе прочитај још једном и размисли добро. Све најбоље, Док.

Name

Рашо

19.09.2018 19:27

Њему ће сутра и шиптари бити браћа,мене ту ништа више неможе изненадити јер је у Брисел ишао доста пута и ко данас тачно зна шта је тамо све подписивао, а нама муда под бубреге продаје

ОДГОВОРИТЕ