Dačić: Nećemo dozvoliti ucjene

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd želi najbolje moguće odnose sa Zagrebom, ali da zbog toga neće da mijenja svoja osnovna opredjeljenja i interese.  

Srbija 19.09.2018 | 13:30
Dačić: Nećemo dozvoliti ucjene
– Mislim da zajedno možemo da budemo mnogo jači. Mi hoćemo sa Zagrebom najbolje moguđe odnose, ali njihove ucjene sigurno nećemo trpjeti – rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Povodom stava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da “put Beograda ka EU ide i preko Zagreba i da mnogo pitanja između dvije države ubrzano treba riješiti”, Dačić je ocijenio da je Plenković time dao sebi malo “veći značaj”.

– Put ka EU ne mora da ide samo preko Hrvatske, može da ide preko Mađarske, Rumunije, Grčke i to je davanje sebi malo većeg značaja – rekao je Dačić. 

Šef srpske diplomatije podsjetio je da je Hrvatska postala dio EU uprkos bilateralnom sporu sa Slovenijom, takođe članicom EU.

– Svakako da EU neće dozvoliti da neriješeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak nekih drugih zemalja – rekao je Dačić.

On je pozvao Hrvatsku da riješi sva otvorena pitanja sa Srbijom.

– Ali, dajte braćo Hrvati i sestre Hrvatice da se usredsredimo na budućnost. Ja više ne znam šta da pričamo. Cijeli svijet i oni koji su se međusobno mnogo više ubijali nađoše neki zajednički jezik, a mi i dan-danas treba da se bavimo nekim našim problemima – rekao je Dačić.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vanja

19.09.2018 13:53

Sad su ti braća, kasno se sjeti, klošaru jedan, pjevaljko ljigava i uličaru s tim ogavnim rječnikom da je svaku normalnu osobu sramota kad god ti usta otvoriš. Kakva propast i opšta dekadencija države i društva i svih standarda kad ti takav možeš biti bilo šta osim šatorske lude.

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

19.09.2018 14:09

Vanja izazivam te na dvoboj tebe i one što su spasavali srbe u Jasenovcu tako što su ih ubijali da se ne pate i to maljom pošto nisu imali metaka kako oni kažu.

Name

Vanja

19.09.2018 14:29

Očito nisi shvatio uopšte poentu ovog što sam napisao, vjerujem da drugi ljudi jesu itekako. Da jesi, ne bi pisao takve grozne i degutantne stvari ničim izazvane. Smiri se pa malo hladnije glave pročitaj još jednom i razmisli dobro. Sve najbolje, Dok.

Name

Рашо

19.09.2018 19:27

Њему ће сутра и шиптари бити браћа,мене ту ништа више неможе изненадити јер је у Брисел ишао доста пута и ко данас тачно зна шта је тамо све подписивао, а нама муда под бубреге продаје

ODGOVORITE