Пет најљепших "других градова" у Европи

Сва пажња у Европи је усмерена на Париз, Рим и остале европске престонице. Иако су сви ти градови јако узбудљиви, многи градови подједнако лепи остају у њиховој сенци. Погледајте и који.

Путовања 19.09.2018 | 13:06
Пет најљепших "других градова" у Европи
Фиренца, Италија 

Позната и као колевка ренесансе, Фиренца је елегантни град ушушкан у долину Тоскане, богата уметношћу, историјом и архитектуром. Мање је позната од италијанског мегастара Рима, али река Арно која протиче кроз Фиренцу уз пејзаж густих шума и црвених кровова подједнако ће вас оставити без даха.

Лион, Француска 

Само на два сата вожње од Париза налази се Лион, један од најважнијих престоница хране у свету. Са преко четири хиљаде ресторана од којих 22 имају Мишелинову звездицу, Лион је смештен на ушћу Саоне и Роне, али и близу бајковитих винограда. Поред уживања у храни и првокласном вину, Париз вам неће пасти на памет.

Порто, Португал 

Мањи и интимнији од Лисабона, али и визуелно интересантнији. Историјске зграде одузимају дах, а за неке од њих се слободно може рећи да су уметничка дела, декорисана хиљадама и хиљадама нијанси. Невероватна архитектура се преноси и на ентеријер, па тако обавезно треба посетити књижару Ливрариа Лелло. Управо је та књижара пружила инспирацију Џ. К. Роулинг, па ћемо је најбоље описати као чисту магију.

 Солун, Грчка 

Обалска метропола на Егејском мору је други највећи град у Грчкој. Пријатељски и опуштен град лоциран је на самом северу, а кулинарска традиција која у њему влада и мултиетничка позадина су осликани у његовој кухињи. Поред мора налази се безброј ресторана и кафића, а читав град је због својих знаменитости и историјских остатака грађевина старих неколико векова један велики музеј на отвореном.

 Минхен, Немачка 

У Берлину можете провести неколико дана и уопште не доћи у додир са немачком традицијом. У Минхену је то другачије, а традиција је веома важан део овог града. Пиво у традиционалним немачким кафићима, па ћете имати осећај као да Октоберфест траје целе године. Стари град је такође лако истражити пешке, а безброј галерија и музеја окупираће вашу пажњу. Таман када се уморите од шетње упутите се у један од тренди ресторана који су познати по томе што експериментишу са светским кухињама, те нуди много занимљивих и необичних јела.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

препорука

19.09.2018 18:31

Солун је прелијеп. Најљепси.

ОДГОВОРИТЕ