''Трговински рат погађа и Србију''

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће нови трговински рат САД и Кине погодити цијели свијет, ЕУ, па самим тим и Србију, али се нада да ће послије избора у САД наступити нека нова клима.

Србија 19.09.2018 | 11:56
''Трговински рат погађа и Србију''
"Стара пословица каже 'кад се слонову туку, трава страда'. Ми смо толико мали, наша економија је мала у односу на америчку и кинеску, те гледамо од тих влати траве нешто за будућност да саградимо. Морамо да се сачувамо и заштитимо", рекао је предсједник Србије новинарима у Тјанђину у Кини.

Он је рекао да ће нови трговински рад двије моћне свјетске државе погодити и Србију, као што ће погодити и ЕУ, али и цијели свијет, али да се нада да ће послије избора у САД нека нова клима да дође.

"Од међусобних санкција нема резултата. Разумем кинеског председника који је позвао на боље разумевање и да се не ограничава светска трговина. Ми смо мали да би могли било шта да мењамо и једино гледамо да будемо што мање оштећени", нагласио је Вучић.

Додаје да је сада трка ко ће бити глобално доминантна сила за пет и десет година - Америка или Кина, али и да има оних који мисле да постоје фер односи у трговини и ограничавању трговине. 

"Пратићемо будно и пратимо будно шта се дешава. Многи аналитичари потцењују политику Србију мислећи да она долази како некоме падне на памет. Не сањају колико математике, рачунања и озбиљног приступа ту има, колико озбиљних савета и споља и изнутра од најмудријих и најпаметрнијих глава имамо", закључио је он.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бјежи Вуцко у пм

19.09.2018 11:26

Овај распрода Србију !!! Кинези Арапи и Турци ... И још се смије и прави се важан као да је нико не може распродат осим њега ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДИК

19.09.2018 13:03

НАС СЕ ТО НЕ ТИЧЕ НАША ЕКОНОМИЈА ЈЕ ЈАКА И СТАБИЛНА.

ОДГОВОРИТЕ