ЛШ: Реал креће по четврту круну!

Без Кристијана Роналда и Зинедина Зидана. . .

Фудбал 19.09.2018 | 15:00
ЛШ: Реал креће по четврту круну!
Реал је подигао трофеј у протекле три сезоне у Лиги шампиона, баш као и у сезони 2013/2014, савладавши у финалима градског ривала Атлетико (двапут), Јувентус и Ливерпул, тако да као један од главних фаворита улази и у ово издање, иако је летос остао без Кристијана Роналда и шефа стручног штаба Зинедина Зидана. Група у којој је Краљевски клуб је таква да би било изненађење да не освоји прво место, а најјачи конкурент биће му управо Рома (без жеље да потценимо ЦСКА, који има квалитет, али му увек нешто недостаје, и Плзењ који је, објективно, потпуни аутсајдер).

"Роналдо је обележио једну еру, али не можемо да живимо од онога што је Кристијано радио, већ морамо да надоместимо тај недостатак", рекао је Серхио Рамос на конференцији за медије уочи меча.

Уместо француског стручњака Мадриђане је преузео доскорашњи селектор Шпаније Ђулен Лопетеги, који је баш због прерано обелодањене промене клупе добио отказ уочи Мундијала у Русији и који је потрошио готово 150.000.000 евра на појачања, углавном играче који би требало да представљају будућност Краљевића (најстарији је 26-годишњи голман Тибо Куртоа).

С друге стране, његов колега Еузебио Ди Франческо био је тек за нијансу штедљивији, па су у Риму стигла нека веома занимљива имена. Рома је прошле сезоне дошла до полуфинала Лиге шампиона, одигравши у четвртфиналу фантастичан двомеч са Барселоном од које је изгубила са 4:1 на Ноу Кампу, да би на Олимпику приказала сензационалну партију за тријумф од 3:0. Ако је Вучица могла да изведе тако нешто са екипом која је освојила Примеру сигурно је да и Реал има разлога за опрез. 

"Очекујем још јачу Рому него што је то била пре годину дана, агресивнију и интензивнију", изјавио је Лопетеги, коментаришући првог ривала у Лиги шампиона.

Ипак, то победу Реала не доводи у питање, мада двојке нису биле реткост на њихових десет међусобних дуела у елитном такмичењу одиграних од септембра 2001. године, у којима су Шпанци ипак били успешнији. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар