LŠ: Real kreće po četvrtu krunu!

Bez Kristijana Ronalda i Zinedina Zidana. . .

Fudbal 19.09.2018 | 15:00
LŠ: Real kreće po četvrtu krunu!
Real je podigao trofej u protekle tri sezone u Ligi šampiona, baš kao i u sezoni 2013/2014, savladavši u finalima gradskog rivala Atletiko (dvaput), Juventus i Liverpul, tako da kao jedan od glavnih favorita ulazi i u ovo izdanje, iako je letos ostao bez Kristijana Ronalda i šefa stručnog štaba Zinedina Zidana. Grupa u kojoj je Kraljevski klub je takva da bi bilo iznenađenje da ne osvoji prvo mesto, a najjači konkurent biće mu upravo Roma (bez želje da potcenimo CSKA, koji ima kvalitet, ali mu uvek nešto nedostaje, i Plzenj koji je, objektivno, potpuni autsajder).

"Ronaldo je obeležio jednu eru, ali ne možemo da živimo od onoga što je Kristijano radio, već moramo da nadomestimo taj nedostatak", rekao je Serhio Ramos na konferenciji za medije uoči meča.

Umesto francuskog stručnjaka Madriđane je preuzeo doskorašnji selektor Španije Đulen Lopetegi, koji je baš zbog prerano obelodanjene promene klupe dobio otkaz uoči Mundijala u Rusiji i koji je potrošio gotovo 150.000.000 evra na pojačanja, uglavnom igrače koji bi trebalo da predstavljaju budućnost Kraljevića (najstariji je 26-godišnji golman Tibo Kurtoa).

S druge strane, njegov kolega Euzebio Di Frančesko bio je tek za nijansu štedljiviji, pa su u Rimu stigla neka veoma zanimljiva imena. Roma je prošle sezone došla do polufinala Lige šampiona, odigravši u četvrtfinalu fantastičan dvomeč sa Barselonom od koje je izgubila sa 4:1 na Nou Kampu, da bi na Olimpiku prikazala senzacionalnu partiju za trijumf od 3:0. Ako je Vučica mogla da izvede tako nešto sa ekipom koja je osvojila Primeru sigurno je da i Real ima razloga za oprez. 

"Očekujem još jaču Romu nego što je to bila pre godinu dana, agresivniju i intenzivniju", izjavio je Lopetegi, komentarišući prvog rivala u Ligi šampiona.

Ipak, to pobedu Reala ne dovodi u pitanje, mada dvojke nisu bile retkost na njihovih deset međusobnih duela u elitnom takmičenju odigranih od septembra 2001. godine, u kojima su Španci ipak bili uspešniji. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar