А шта каже Федерер о Ђоковићу...?

Још није на нивоу од пре када је био непобедив! Роџер Федерер, по многима најбољи тенисер свих времена, рекао је да Новак Ђоковић има још простора да унапреди игру.

Тенис 21.09.2018 | 14:30
А шта каже Федерер о Ђоковићу...?
Швајцарац је такође додао да мисли да српски тенисер није на оном нивоу од пре неколико година када био буквално непобедив и да има још простора да дође до врхунца.

"Мислим да за Новака још доста тога предстоји. И даље не игра онај стари најбољи тенис", рекао је Федерер на фондацији Ендија Родика. 

Ђоковић и Федерер играли су у финалу Синсинатија, а на УС опену њихов дуел у четвртифиналу сречио је Џон Милман који је елиминисао Швајцарца. 

"Новак игра веома, веома добро, али мислим да му фали још мало да дође до оног нивоа од пре неколико година када је играо најбољи тенис и када је буквално био непобедив", каже Федерер и додаје: 

"Мислим да је то веома охрабрујуће за њега". 

Ривалство између Новак Ђоковића и Роџера Федерера једно је од два највећа у историји тениса. До сада су одиграли 46 мечева и српски тенисер води са 24:22. 

Новак Ђоковић након проблема са лактом и шестомесечне паузе прошле сезоне поново игра сјајно и бележи одличне резултате.

После лошијег старта у 2018, и повратка Марјана Вајде у његов тим, опет личи на старог Новака који је био неприкосновен.

Овог лета направио је велики успех и освојио две гренд слем титуле, на Вимблдону и УС Опену.

Упркос сјајним резултатима и доминацији у односу на остале тенисере, Роџер Федерер сматра да Србин још увек није на највишем нивоу.

"Мислим да Новак још увек не игра најбоље од када се вратио после повреде", прокоментарисао је Швајцарац на добротворној акцији коју је организовала фондација Ендија Родика.

"Мислим да он може још много више", додао је Федерер.

Рекордер по броју освојених гренд слем трофеја верује да би Ђоковић у наредним годинама могао да направи још много успеха.

"Он игра врло, врло добро, али да му је потребно још мало да достигне оно што је радио пре неколико година, када је буквално био непобедив. Мислим да је то врло охрабрујуће за њега, јер је у најбољим годинама", поручио је Федерер.

Ђоковић сада има 14 гренд слем трофеја, исто као Пит Сампрас, а испред су само Рафаел Надал са 17 и управо Федерер са 20 пехара.

"Без икакве сумње, радујем се успеху који је Новак направио. Велико је достигнуће изједначити Питов рекорд. Тај рекорд Сампраса за све нас је годинама изгледао као недостижан", рекао је Федерер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар