A šta kaže Federer o Đokoviću...?

Još nije na nivou od pre kada je bio nepobediv! Rodžer Federer, po mnogima najbolji teniser svih vremena, rekao je da Novak Đoković ima još prostora da unapredi igru.

Tenis 21.09.2018 | 14:30
A šta kaže Federer o Đokoviću...?
Švajcarac je takođe dodao da misli da srpski teniser nije na onom nivou od pre nekoliko godina kada bio bukvalno nepobediv i da ima još prostora da dođe do vrhunca.

"Mislim da za Novaka još dosta toga predstoji. I dalje ne igra onaj stari najbolji tenis", rekao je Federer na fondaciji Endija Rodika. 

Đoković i Federer igrali su u finalu Sinsinatija, a na US openu njihov duel u četvrtifinalu srečio je Džon Milman koji je eliminisao Švajcarca. 

"Novak igra veoma, veoma dobro, ali mislim da mu fali još malo da dođe do onog nivoa od pre nekoliko godina kada je igrao najbolji tenis i kada je bukvalno bio nepobediv", kaže Federer i dodaje: 

"Mislim da je to veoma ohrabrujuće za njega". 

Rivalstvo između Novak Đokovića i Rodžera Federera jedno je od dva najveća u istoriji tenisa. Do sada su odigrali 46 mečeva i srpski teniser vodi sa 24:22. 

Novak Đoković nakon problema sa laktom i šestomesečne pauze prošle sezone ponovo igra sjajno i beleži odlične rezultate.

Posle lošijeg starta u 2018, i povratka Marjana Vajde u njegov tim, opet liči na starog Novaka koji je bio neprikosnoven.

Ovog leta napravio je veliki uspeh i osvojio dve grend slem titule, na Vimbldonu i US Openu.

Uprkos sjajnim rezultatima i dominaciji u odnosu na ostale tenisere, Rodžer Federer smatra da Srbin još uvek nije na najvišem nivou.

"Mislim da Novak još uvek ne igra najbolje od kada se vratio posle povrede", prokomentarisao je Švajcarac na dobrotvornoj akciji koju je organizovala fondacija Endija Rodika.

"Mislim da on može još mnogo više", dodao je Federer.

Rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja veruje da bi Đoković u narednim godinama mogao da napravi još mnogo uspeha.

"On igra vrlo, vrlo dobro, ali da mu je potrebno još malo da dostigne ono što je radio pre nekoliko godina, kada je bukvalno bio nepobediv. Mislim da je to vrlo ohrabrujuće za njega, jer je u najboljim godinama", poručio je Federer.

Đoković sada ima 14 grend slem trofeja, isto kao Pit Sampras, a ispred su samo Rafael Nadal sa 17 i upravo Federer sa 20 pehara.

"Bez ikakve sumnje, radujem se uspehu koji je Novak napravio. Veliko je dostignuće izjednačiti Pitov rekord. Taj rekord Samprasa za sve nas je godinama izgledao kao nedostižan", rekao je Federer.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar