ЛШ: Хет-трик Месија, васкрс Интера!

Спектакуларан почетак групне фазе Лиге шампиона! Барселона убедљиво, али не и лако, стигла до бодова против ПСВ Ајндховена, а Интер срушио Тотенхем иако је губио до 86. минута.  Меси "прегазио" ПСВ, преокрет Интера у надокнади времена! СПЕТТАЦОЛАРЕ! Изгоре Меаца!!! Интерова шестоминутна бајка и шта направи Мауро Икарди! Стадион је изгорео од узбуђења, Тотенхем од победе стигао до пораза - 2:1. Нова сезона Лиге шампиона почела је фантастичним победама Интера и Барселоне. Лига шампиона почела Месијевом мајсторијом из слободњака! Хет-трик Аргентинца и ту је прва рецка Барсе.  ПСВ пао на Камп Ноу - 4:0 (1:0).

Фудбал 18.09.2018 | 21:00
ЛШ: Хет-трик Месија, васкрс Интера!
"Неразури" су преокретом у надокнади времена савладали Тотенхем 2:1, док су Каталонци убедљиво савладали ПСВ 4:0.

Физички и технички надмоћнији лондонски Спурси су били на корак од важне победе на Ђузепе Меаци, водили су голом Кристијана Ериксена до 85. минута, а онда је Интер срушио "Певце" из два потеза.

Прво је Мауро Икарди, потпуно невидљив у претходном делу меча, изједначио фантастичним волеј ударцем са ивице казненог простора.

Осетио је домаћин тренутак и извршио жесток притисак у завршници меча, а гости нису успели да му одоле, очајно су реаговали приликом корнера у 93. минуту, што Интер користи и преко Матијаса Весина преокреће за важну победу на старту сезоне.

Био је ово Интеров први меч у Лиги шампиона после 2.380 дана одсуства из елитног ранга европског клупског фудбала.

У другом мечу Групе Б није било изненађење, добро се држао ПСВ на Камп Ноу, али је на крају испраћен у Ајндховен с пуном мрежом голова.

Барселона је доминирала током целог тока меча, али је имала "само" 1:0 пред последњих 15 минута, захваљујући сјајном голу Лионела Месија из слободног ударца у првом полувремену.

Када се очекивала напета завршница, Каталонци су бљеснули и еспресно сломили госте. Присисак је са леђа скинуо млади Осман Дембеле сјајним голом са око 18 метара после соло акције у 75. минуту.

Само два минута касније било 3:0, након дивне комбинације Ракитића и Месија, а два минута пре краја Аргентинац користи још једно сјајно проигравање саиграча у казнени простор, овај пут Суареса, за хет-трик.

Меси је осми пут у каријери постигао три гола на једној утакмици Лиге шампиона, по чему је нови рекордер такмичења.

Барса је успешно обавила посао на отварању Лиге шампиона! Каталонци су са најјачом екипом дочекали ПСВ из Ајндховена и славили с 4:0 (1:0) после фантастичног поготка Лионела Месија из слободног ударца у 32. минуту, али и његовог хет-трика до краја меча, уз леп гол Усмана Дембелеа- 4:0 (1:0)! Постао је Меси први играч са осам хет-трикова у Лиги шампиона.

Био је то меч у коме се отпочетка видело да Барса држи конце игре и да је само питање времена када ћеМеси и другари дати тај гол којим ће отворити противника. После је све било лакше.

ПСВ није дошао на Камп Ноу само да се брани, то је било очигледно. Та чињеница је допринела томе да Барселона има више простора да игра, али се мора рећи да су Филипсовци на овом дуелу имали своје прилике и да су могли до гола. Посебно су проблеме Барси правили Бергвајн и Де Јонг. Овај први је малтретирао дефанзивце домаћег тима својом брзином.

Утисак је да тим Ернеста Валвердеа упркос оваквој утакмици и победи има простора за још бољу игру. 

Ово је била таква утакмица у којој је Барса одиграла колико је требало, а до другог гола је стигла прекоУсмана Дембелеа у 75. минуту када је Француз фантастично погодио. Трећи гол је био дело Лионела Месијау 77. минуту, а Аргентинац је погодио и 10 минута касније.

Барса је завршила меч с играчем мање јер је Умтити искључен због два жута картона у завршници меча.

Ипак, сви ће причати о оном голу Месија из слободњака.

Наместио се, погледао, и погодио у 90 степени што се жаргонски каже. Прелеп потез за почетак Лиге шампиона. Уз његов хет-трик!

Лионел Меси је тако постао тек други играч у историји елитног клупског такмичења који је затресао мрежу у четрнаест узастопних сезона! Пре њега то је учинио само још легендарни голгетер Реал Мадрида и капитенРаул Гонзалез Бланко.

Почело је у знаку Месија.

ЛИГА ШАМПИОНА: Барселона – ПСВ 4:0 (1:0)
/Меси 32, 77, 87, Дембеле 75/

Стадион: Камп Ноу
Судија: Сидиропулос

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Штеген - Роберто, Пике, Умтити, Алба - Ракитић, Бускетс, Кутињо - Меси, Суарез, Дембеле

ПСВ (4-2-1-3): Зут - Дамфриз, Шваб, Виргевер, Есморис - Росарио, Хендрикс - Переиро - Бергвајн, Де Јонг, Лозано

СПЕТТАЦОЛАРЕ! Изгоре Меаца!!! Интерова шестоминутна бајка и шта направи Мауро Икарди! Стадион је изгорео од узбуђења, Тотенхем од победе стигао до пораза - 2:1.

Интер се вратио у Лигу шампиона, Интер је направио спектакл за памћење! Изгорео је стадион Ђузепе Меаца од узбуђења, ово се чекало пуних шест година! Ово је вече Неразура! Био је Интер на конопцима, Лучано Спалети на отпусној листи, а Тотенхем на прагу велике победе на старту групне фазе Лиге шампиона, али онда се у стилу правих холивудских трилера догодио невероватан заокрет у радњи и резултатски преокрет о којем ће се дуго причати! Тотенхем је у свега шест минута успео да изгуби добијено, да доживи бродолом у готово потпуно мирним водама, да се потпуно разлупа и потоне на дно. Интер је после невиђеног лудила успео да слави резултатом 2:1 (0:0), иако је пуних 88 минута био у голу заостатка. 

Интер слави свог капитена Маура Икардија! Да није било велемајсторског хица једног од најбољих нападача Серије А и Европе, вероватно би фудбалери Интера погнуте главе напустили терен, а Лучано Спалети оправдано страховао за свој посао. Овако, не само да смо добили једног од кандидата за погодак сезоне у Лиги шампиона, већ је Икарди свом Интеру убризгао критичну дозу адреналина и енергије за преокрет и прва три бода у елитном такмичењу. 

Шта је себи Тотенхем дозволио ове септембарске вечери! Да изгуби од тима који пуних 80 минута није успео чак ни озбиљно да припрети, да организује смислену акцију и да направи било шта вредно пажње. А, онда је уследио шестоминутни сумрак који је Интер брутално казнио и направио потпуни хаос на трибинама...Маурисио Покетино је с разлогом био изузетно бесан на своје играче. Контролисали су утакмицу готово целим својим током, а онда их је понео мирис славе и тријумфа, што је екипи попут Интера дошло као најлепши поклон. 

Треба бити реалан - Интер је и у овој утакмици показао све оне старе бољке и пред Лучаном Спалетијем је заиста много посла! Победа се пише и памти, али памтиће се и игра која никако није била убедљива. Далеко од тога. Али, Интер је на крају показао црту оних упорних италијанских бораца, који су на крају ипак завршили као победници, а не покојници. 

После Икардијевог гола, све се окренуло на Интерову воденицу. Интер је коначно продисао, заиграо у петој брзини, кренуо напред и желео све. И узео је све! Стефан Де Фрај је послао фантастичну лоптом главом директно у петерац Тотенхема, где се Матијас Весино најбоље снашао и матирао Мишела Ворма. Стадион је експлодирао! А Тотенхем потонуо као Титаник који је ударио о ледени брег. Није помогао ни гол Кристијана Ериксена из ране фазе другог полувремена, није помогло ни то што је Тотенхем имао више лопте у свом поседу, конкретне потезе, шансе... 

На крају, закључак - пред Тотенхемом и Интером је много ознојених дресова и рада да би се дошло до жељене форме и игре. 

ИНТЕР – ТОТЕНХЕМ 2:1 (0:0)
/Икарди 86, Весино 90+2 - Ериксен 53/

Стадион: Ђузепе Меаца;
Судија: Клемон Турпан

ИНТЕР (4-2-3-1): Хандановић – Шкринијар, Де Фрај, Миранда, Асамоа – Весино, Брозовић – Политано, Најнголан, Перишић – Икарди.

ТОТЕНХЕМ (4-3-1-2): Ворм – Орије, Санчез, Фертонген, Дејвис – Дембеле, Дајер, Ериксен – Ламела – Кејн, Сон.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар