LŠ: Het-trik Mesija, vaskrs Intera!

Spektakularan početak grupne faze Lige šampiona! Barselona ubedljivo, ali ne i lako, stigla do bodova protiv PSV Ajndhovena, a Inter srušio Totenhem iako je gubio do 86. minuta.  Mesi "pregazio" PSV, preokret Intera u nadoknadi vremena! SPETTACOLARE! Izgore Meaca!!! Interova šestominutna bajka i šta napravi Mauro Ikardi! Stadion je izgoreo od uzbuđenja, Totenhem od pobede stigao do poraza - 2:1. Nova sezona Lige šampiona počela je fantastičnim pobedama Intera i Barselone. Liga šampiona počela Mesijevom majstorijom iz slobodnjaka! Het-trik Argentinca i tu je prva recka Barse.  PSV pao na Kamp Nou - 4:0 (1:0).

Fudbal 18.09.2018 | 21:00
LŠ: Het-trik Mesija, vaskrs Intera!
"Nerazuri" su preokretom u nadoknadi vremena savladali Totenhem 2:1, dok su Katalonci ubedljivo savladali PSV 4:0.

Fizički i tehnički nadmoćniji londonski Spursi su bili na korak od važne pobede na Đuzepe Meaci, vodili su golom Kristijana Eriksena do 85. minuta, a onda je Inter srušio "Pevce" iz dva poteza.

Prvo je Mauro Ikardi, potpuno nevidljiv u prethodnom delu meča, izjednačio fantastičnim volej udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Osetio je domaćin trenutak i izvršio žestok pritisak u završnici meča, a gosti nisu uspeli da mu odole, očajno su reagovali prilikom kornera u 93. minutu, što Inter koristi i preko Matijasa Vesina preokreće za važnu pobedu na startu sezone.

Bio je ovo Interov prvi meč u Ligi šampiona posle 2.380 dana odsustva iz elitnog ranga evropskog klupskog fudbala.

U drugom meču Grupe B nije bilo iznenađenje, dobro se držao PSV na Kamp Nou, ali je na kraju ispraćen u Ajndhoven s punom mrežom golova.

Barselona je dominirala tokom celog toka meča, ali je imala "samo" 1:0 pred poslednjih 15 minuta, zahvaljujući sjajnom golu Lionela Mesija iz slobodnog udarca u prvom poluvremenu.

Kada se očekivala napeta završnica, Katalonci su bljesnuli i espresno slomili goste. Prisisak je sa leđa skinuo mladi Osman Dembele sjajnim golom sa oko 18 metara posle solo akcije u 75. minutu.

Samo dva minuta kasnije bilo 3:0, nakon divne kombinacije Rakitića i Mesija, a dva minuta pre kraja Argentinac koristi još jedno sjajno proigravanje saigrača u kazneni prostor, ovaj put Suaresa, za het-trik.

Mesi je osmi put u karijeri postigao tri gola na jednoj utakmici Lige šampiona, po čemu je novi rekorder takmičenja.

Barsa je uspešno obavila posao na otvaranju Lige šampiona! Katalonci su sa najjačom ekipom dočekali PSV iz Ajndhovena i slavili s 4:0 (1:0) posle fantastičnog pogotka Lionela Mesija iz slobodnog udarca u 32. minutu, ali i njegovog het-trika do kraja meča, uz lep gol Usmana Dembelea- 4:0 (1:0)! Postao je Mesi prvi igrač sa osam het-trikova u Ligi šampiona.

Bio je to meč u kome se otpočetka videlo da Barsa drži konce igre i da je samo pitanje vremena kada ćeMesi i drugari dati taj gol kojim će otvoriti protivnika. Posle je sve bilo lakše.

PSV nije došao na Kamp Nou samo da se brani, to je bilo očigledno. Ta činjenica je doprinela tome da Barselona ima više prostora da igra, ali se mora reći da su Filipsovci na ovom duelu imali svoje prilike i da su mogli do gola. Posebno su probleme Barsi pravili Bergvajn i De Jong. Ovaj prvi je maltretirao defanzivce domaćeg tima svojom brzinom.

Utisak je da tim Ernesta Valverdea uprkos ovakvoj utakmici i pobedi ima prostora za još bolju igru. 

Ovo je bila takva utakmica u kojoj je Barsa odigrala koliko je trebalo, a do drugog gola je stigla prekoUsmana Dembelea u 75. minutu kada je Francuz fantastično pogodio. Treći gol je bio delo Lionela Mesijau 77. minutu, a Argentinac je pogodio i 10 minuta kasnije.

Barsa je završila meč s igračem manje jer je Umtiti isključen zbog dva žuta kartona u završnici meča.

Ipak, svi će pričati o onom golu Mesija iz slobodnjaka.

Namestio se, pogledao, i pogodio u 90 stepeni što se žargonski kaže. Prelep potez za početak Lige šampiona. Uz njegov het-trik!

Lionel Mesi je tako postao tek drugi igrač u istoriji elitnog klupskog takmičenja koji je zatresao mrežu u četrnaest uzastopnih sezona! Pre njega to je učinio samo još legendarni golgeter Real Madrida i kapitenRaul Gonzalez Blanko.

Počelo je u znaku Mesija.

LIGA ŠAMPIONA: Barselona – PSV 4:0 (1:0)
/Mesi 32, 77, 87, Dembele 75/

Stadion: Kamp Nou
Sudija: Sidiropulos

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Rakitić, Buskets, Kutinjo - Mesi, Suarez, Dembele

PSV (4-2-1-3): Zut - Damfriz, Švab, Virgever, Esmoris - Rosario, Hendriks - Pereiro - Bergvajn, De Jong, Lozano

SPETTACOLARE! Izgore Meaca!!! Interova šestominutna bajka i šta napravi Mauro Ikardi! Stadion je izgoreo od uzbuđenja, Totenhem od pobede stigao do poraza - 2:1.

Inter se vratio u Ligu šampiona, Inter je napravio spektakl za pamćenje! Izgoreo je stadion Đuzepe Meaca od uzbuđenja, ovo se čekalo punih šest godina! Ovo je veče Nerazura! Bio je Inter na konopcima, Lučano Spaleti na otpusnoj listi, a Totenhem na pragu velike pobede na startu grupne faze Lige šampiona, ali onda se u stilu pravih holivudskih trilera dogodio neverovatan zaokret u radnji i rezultatski preokret o kojem će se dugo pričati! Totenhem je u svega šest minuta uspeo da izgubi dobijeno, da doživi brodolom u gotovo potpuno mirnim vodama, da se potpuno razlupa i potone na dno. Inter je posle neviđenog ludila uspeo da slavi rezultatom 2:1 (0:0), iako je punih 88 minuta bio u golu zaostatka. 

Inter slavi svog kapitena Maura Ikardija! Da nije bilo velemajstorskog hica jednog od najboljih napadača Serije A i Evrope, verovatno bi fudbaleri Intera pognute glave napustili teren, a Lučano Spaleti opravdano strahovao za svoj posao. Ovako, ne samo da smo dobili jednog od kandidata za pogodak sezone u Ligi šampiona, već je Ikardi svom Interu ubrizgao kritičnu dozu adrenalina i energije za preokret i prva tri boda u elitnom takmičenju. 

Šta je sebi Totenhem dozvolio ove septembarske večeri! Da izgubi od tima koji punih 80 minuta nije uspeo čak ni ozbiljno da pripreti, da organizuje smislenu akciju i da napravi bilo šta vredno pažnje. A, onda je usledio šestominutni sumrak koji je Inter brutalno kaznio i napravio potpuni haos na tribinama...Maurisio Poketino je s razlogom bio izuzetno besan na svoje igrače. Kontrolisali su utakmicu gotovo celim svojim tokom, a onda ih je poneo miris slave i trijumfa, što je ekipi poput Intera došlo kao najlepši poklon. 

Treba biti realan - Inter je i u ovoj utakmici pokazao sve one stare boljke i pred Lučanom Spaletijem je zaista mnogo posla! Pobeda se piše i pamti, ali pamtiće se i igra koja nikako nije bila ubedljiva. Daleko od toga. Ali, Inter je na kraju pokazao crtu onih upornih italijanskih boraca, koji su na kraju ipak završili kao pobednici, a ne pokojnici. 

Posle Ikardijevog gola, sve se okrenulo na Interovu vodenicu. Inter je konačno prodisao, zaigrao u petoj brzini, krenuo napred i želeo sve. I uzeo je sve! Stefan De Fraj je poslao fantastičnu loptom glavom direktno u peterac Totenhema, gde se Matijas Vesino najbolje snašao i matirao Mišela Vorma. Stadion je eksplodirao! A Totenhem potonuo kao Titanik koji je udario o ledeni breg. Nije pomogao ni gol Kristijana Eriksena iz rane faze drugog poluvremena, nije pomoglo ni to što je Totenhem imao više lopte u svom posedu, konkretne poteze, šanse... 

Na kraju, zaključak - pred Totenhemom i Interom je mnogo oznojenih dresova i rada da bi se došlo do željene forme i igre. 

INTER – TOTENHEM 2:1 (0:0)
/Ikardi 86, Vesino 90+2 - Eriksen 53/

Stadion: Đuzepe Meaca;
Sudija: Klemon Turpan

INTER (4-2-3-1): Handanović – Škrinijar, De Fraj, Miranda, Asamoa – Vesino, Brozović – Politano, Najngolan, Perišić – Ikardi.

TOTENHEM (4-3-1-2): Vorm – Orije, Sančez, Fertongen, Dejvis – Dembele, Dajer, Eriksen – Lamela – Kejn, Son.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar