Волф: Хамилтон је утишао критичаре!

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да победа Луиса Хамилтона у у Сингапуру треба да оконча све критике на рачун шампиона.

Остали спортови 23.09.2018 | 14:45
Волф: Хамилтон је утишао критичаре!
Хамилтон је прошле недеље победио у Сингапуру и на 40 бодова увећао предност у генералном пласману у односу на главног ривала за титулу Себастијана Фетела из Ферарија.

Актуелни светски шампион је између трка у Монци и Сингапуру имао густ распоред уз честа путовања, посебно пошто је у последње време радио на колекцији одеће са дизајнером Томијем Хилфигером, који је и спонзор Мерцедеса.

После победе у Монци он је прво отпутовао кући у Монако, а затим је отишао у Шангај, где је представио своју колекцију за Томи Хилфигер. Он се вратио у Европу и у Италији је присуствовао венчању пријатеља, затим је отпутовао у Њујорк на још један модни догадјај, а онда је отишао у Сингапур, где је прво на доминантан начин освојио пол позицију, а затим и победио у трци.

"Већ шест година слушам питање: 'Како можеш да дозволиш Луису да путује и лети око света'. Знате шта? Најекстремније је било у последњих 10 дана, обожавао је то. Био је на модној писти у Шангају, а неколико дана касније отишао је у Њујорк. Дошао је у Сингапур, све је одувао. Хајде да не осудјујемо и да свима дозволимо да о њима суде њихови наступи. Он најбоље зна шта је за њега добро", рекао је Волф, пренео је Аутоспорт.

Хамилтон је рекао да је Волфу јасно ставио до знања да ће му Формула 1 увек бити приоритет у односу на друга интересовања и захвалио екипи што му је дозволила да учествује у сјајним пројектима који су му променили живот, какви су партнерство са Хилфигером.

"Равнотежа и мој приступ животу су заиста добри. Знам да су неки на почетку прошлог викенда постављали питања око путовања. Заправо, прилично љубазно сте питали, а не агресивно, што сте могли и драго ми је што сте могли да видите мој наступ на стази. Рекао сам Тоту да му ни на секунд не падне на памет да не желим да освојим титулу, више од ичега. То је приоритет. То сте могли да видите из мог резултата у квалификацијама и из трке. То се неће променити", навео је британски возач.

Његов клупски колега Валтери Ботас сложио се да су критике претеране.

"Он, такодје, много ради. Многи са стране могу да помисле да он иде и ради шта хоће. Али, знам колико смо дана провели у фабрици и имали састанке преко Скајпа, па није да баш ништа не ради измедју трка. Он је веома талетован, то је његова особина и има право на то", навео је Ботас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар