Volf: Hamilton je utišao kritičare!

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da pobeda Luisa Hamiltona u u Singapuru treba da okonča sve kritike na račun šampiona.

Ostali sportovi 23.09.2018 | 14:45
Volf: Hamilton je utišao kritičare!
Hamilton je prošle nedelje pobedio u Singapuru i na 40 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na glavnog rivala za titulu Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Aktuelni svetski šampion je između trka u Monci i Singapuru imao gust raspored uz česta putovanja, posebno pošto je u poslednje vreme radio na kolekciji odeće sa dizajnerom Tomijem Hilfigerom, koji je i sponzor Mercedesa.

Posle pobede u Monci on je prvo otputovao kući u Monako, a zatim je otišao u Šangaj, gde je predstavio svoju kolekciju za Tomi Hilfiger. On se vratio u Evropu i u Italiji je prisustvovao venčanju prijatelja, zatim je otputovao u Njujork na još jedan modni dogadjaj, a onda je otišao u Singapur, gde je prvo na dominantan način osvojio pol poziciju, a zatim i pobedio u trci.

"Već šest godina slušam pitanje: 'Kako možeš da dozvoliš Luisu da putuje i leti oko sveta'. Znate šta? Najekstremnije je bilo u poslednjih 10 dana, obožavao je to. Bio je na modnoj pisti u Šangaju, a nekoliko dana kasnije otišao je u Njujork. Došao je u Singapur, sve je oduvao. Hajde da ne osudjujemo i da svima dozvolimo da o njima sude njihovi nastupi. On najbolje zna šta je za njega dobro", rekao je Volf, preneo je Autosport.

Hamilton je rekao da je Volfu jasno stavio do znanja da će mu Formula 1 uvek biti prioritet u odnosu na druga interesovanja i zahvalio ekipi što mu je dozvolila da učestvuje u sjajnim projektima koji su mu promenili život, kakvi su partnerstvo sa Hilfigerom.

"Ravnoteža i moj pristup životu su zaista dobri. Znam da su neki na početku prošlog vikenda postavljali pitanja oko putovanja. Zapravo, prilično ljubazno ste pitali, a ne agresivno, što ste mogli i drago mi je što ste mogli da vidite moj nastup na stazi. Rekao sam Totu da mu ni na sekund ne padne na pamet da ne želim da osvojim titulu, više od ičega. To je prioritet. To ste mogli da vidite iz mog rezultata u kvalifikacijama i iz trke. To se neće promeniti", naveo je britanski vozač.

Njegov klupski kolega Valteri Botas složio se da su kritike preterane.

"On, takodje, mnogo radi. Mnogi sa strane mogu da pomisle da on ide i radi šta hoće. Ali, znam koliko smo dana proveli u fabrici i imali sastanke preko Skajpa, pa nije da baš ništa ne radi izmedju trka. On je veoma taletovan, to je njegova osobina i ima pravo na to", naveo je Botas.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar