Даглас "лама" Коста - још је и добро прошао!

Ужасно понашање Бразилца на мечу против Сасуола је санкционисан, али с обзиром на неке претходне казне - није лоше прошао.  Четири утакмице казне за Дагласа Косту! Због ударања главом и пљувања Федерика Ди Франческа.

Фудбал 19.09.2018 | 14:45
Даглас "лама" Коста - још је и добро прошао!
Бразилски офанзивац Даглас Коста паузираће наредна четири меча у Серији А због инцидената на утакмици против Сасуола, одлучила је дисциплинска комисија.

Коста тако неће играти за Јувентус против Фрозинонеа, Болоње, Наполија и Удинезеа, па ће прву наредну првенствену утакмицу одиграти против Ђенове - 20. октобра.

Уколико се узме у обзир на то шта је све Коста урадио - ударање главом, лактом и пљување играча Сасуола (због чега га је Евра "прозвао" да је заштитни знак Јувентуса зебра, а не лама ) - може се рећи да казна и није драконска.

Поређења ради, Џони Еванс (Јунајтед) и Папис Сисе (Њукасл), суспендовани су били по шест мечева паузе због међусобног пљувања.

Макс Алегри је најавио и да ће Јувентус новчано казнити играча.

Сада је познато - фудбалер Јувентуса Даглас Коста добио је четири утакмице суспензије у Серији А због ударања Федерика Ди Франческа лактом, главом, а на крају и због оног пљувања на крају утакмице.

Бразилац је добио црвени картон одмах по завршетку утакмице између Јувентуса и Сасуола (2:1).

Даглас Коста је снимљен како пљује сина тренера Роме Еузебија Ди Франческа. Све су то прегледали надлежни органи у италијанском савезу и одлучили се на четири утакмице суспензије.

Поред њега ће и тренер Ђан Пјеро Гасперини бити ван клупе Аталанте једну утакмицу јер је снимљен како изговара бохохулне псовке.

Појавиле су се информације у италијанским медијима како је Ди Франческо упутио речи које су расистички увредљиве према Кости.

Сам фудбалер Сасуола је то демантовао.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар