Daglas "lama" Kosta - još je i dobro prošao!

Užasno ponašanje Brazilca na meču protiv Sasuola je sankcionisan, ali s obzirom na neke prethodne kazne - nije loše prošao.  Četiri utakmice kazne za Daglasa Kostu! Zbog udaranja glavom i pljuvanja Federika Di Frančeska.

Fudbal 19.09.2018 | 14:45
Daglas "lama" Kosta - još je i dobro prošao!
Brazilski ofanzivac Daglas Kosta pauziraće naredna četiri meča u Seriji A zbog incidenata na utakmici protiv Sasuola, odlučila je disciplinska komisija.

Kosta tako neće igrati za Juventus protiv Frozinonea, Bolonje, Napolija i Udinezea, pa će prvu narednu prvenstvenu utakmicu odigrati protiv Đenove - 20. oktobra.

Ukoliko se uzme u obzir na to šta je sve Kosta uradio - udaranje glavom, laktom i pljuvanje igrača Sasuola (zbog čega ga je Evra "prozvao" da je zaštitni znak Juventusa zebra, a ne lama ) - može se reći da kazna i nije drakonska.

Poređenja radi, Džoni Evans (Junajted) i Papis Sise (Njukasl), suspendovani su bili po šest mečeva pauze zbog međusobnog pljuvanja.

Maks Alegri je najavio i da će Juventus novčano kazniti igrača.

Sada je poznato - fudbaler Juventusa Daglas Kosta dobio je četiri utakmice suspenzije u Seriji A zbog udaranja Federika Di Frančeska laktom, glavom, a na kraju i zbog onog pljuvanja na kraju utakmice.

Brazilac je dobio crveni karton odmah po završetku utakmice između Juventusa i Sasuola (2:1).

Daglas Kosta je snimljen kako pljuje sina trenera Rome Euzebija Di Frančeska. Sve su to pregledali nadležni organi u italijanskom savezu i odlučili se na četiri utakmice suspenzije.

Pored njega će i trener Đan Pjero Gasperini biti van klupe Atalante jednu utakmicu jer je snimljen kako izgovara bohohulne psovke.

Pojavile su se informacije u italijanskim medijima kako je Di Frančesko uputio reči koje su rasistički uvredljive prema Kosti.

Sam fudbaler Sasuola je to demantovao.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar