Добра увертира: Први бод Звездиних клинаца у ЛШ!

Увертира за спектакл: Наполи повео, Јовељић донео бод Звезди! Млади фудбалери Црвене звезде ремизирали су са италијанским Наполијем 1:1, у првом колу Омладинске Лиге шампиона.  Тандем који има већ искуства и у сениорском тиму Звезде - Алекса Терзић и Дејан Јовељић - донео бод на старту Лиге шампиона за младе против Наполија.  Наполи није баук: Јовељић и Гордић донели премијерни бод у елити.  Равноправна подела плена на Бановом брду - 1:1.

Фудбал 18.09.2018 | 19:00
Добра увертира: Први бод Звездиних клинаца у ЛШ!
Меч је резултатски решен већ у првих 20 минута сусрета, гости су повели у 13. преко Санесеа, да би већ у 17. поравнао Дејан Јовељић.

Алекса Терзић је центрирао са леве стране, а Јовељић фантастичном реакцијом главом затресао мрежу Наполитанаца.

У изузетно отвореном мечу на Бановом брду виђено је 26 удараца ка головима, а екипе су биле подједнако расположене за надигравање.

Италијани су нешто чешће претили (14-12 шутеви), али су црвено-бели били знатно ближи гол (8-4), али су гости били физички надмоћнији па су одолели добрим атацима српског шампиона.

Такође, и голмани су били врло сигурни, посебно Наполијев чувар мреже Алесандро Дандреа који је имао седам интервенција, али је и Гордић у два наврата спречио ново вођство Наполија.

У другом мечу Групе Ц Ливерпул је декласирао ПСЖ са 5:2, уз два поготка Португалца Рафаела Камача.

У другом колу 3. октобра Звезда гостује у Паризу, док Наполи чека Ливерпул.

Бод за Звездине омладинце на старту Лиге шампиона младих!

Изабраници тренера Братислава Живковића одиграли су солидан меч на Бановом брду против фаворизованог Наполија и поготком Дејана Јовељића обезбедили су бод, потом га и сачували сјајном одбраном голмана Милоша Гордића - 1:1 (1:1).

Нема сумње, била је то одлична увертира за меч сениора истих тимова који се од 21 час игра на стадиону "Рајку Митић" уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.

Гости су повели у 13. минуту голом Сенесија после одличног корнера Гаетана, али већ у 17. Дејан Јовељић је на сличан начин одговорио Италијанима.

Била је то акција по левој страни када је Алекса Терзић послао одличан центаршут, а Јовељић прецизним ударцем од стативу лопту спровео у мрежу. Сјајна сарадња играча који већ имају искуство и у сениорском тиму...

Могао је убрзо Јовељић да упише још један гол, добро је покушао и Купусовић, а нешто искуснији и старији Италијани потом су преузели контролу над мечом и имали велику шансу преко Гаетана.

Међутим, истакао се Милош Гордић и сачувао бод омладинском шампиону Србије.

У наредном мечу, заказаном за 3. октобар, млади фудбалери Црвене звезде, као и сениори, играју против Пари сен Жермена у гостима. Парижани су данас у оквиру исте групе поражени од Ливерпула 5:2.

Можда су старији, али нису бољи! Омладинци Црвене звезде освојили су премијерни бод у омладинској Лиги шампиона, пошто су на Бановом брду ремизирали са италијанским Наполијем - 1:1 (1:1).

Подела плена се може сматрати потпуно равноправним исходом после свега виђеног на стадиону Чукаричког, иако су и један и други тим имали довољно изразитих прилика да утакмицу преломе у своју корист. Код Београђана су према очекивањима од остатка екипе по квалитету одскакали првотимци Дејан Јовељићи Терзић, а две перфектне одбране имао је и Милош Гордић, док је са друге стране далеко испред осталих био сјајни капитен Ђанлука Гаетано, креатор свих опасних акција Наполитанаца на овом мечу.

Управо је Гаетано био најзаслужнији за вођство свог тима у 13. минуту утакмице. Минут раније је креирао стопостотну шансу Ћиру Гуаданију, али је одлично одбранио Гордић, међутим, већ након корнера Гатеаноје на правом месту пронашао штопера Сенезеа, који је послао неодбрањив ударац у Звездину мрежу.

Ипак, српски шампион није ушао у непотребну панику након примљеног гола, већ је стрпљиво тражио шансу да одговори и у томе су успели првотимци Терзић и Јовељић. Први је сјајно центрирао, а други у стилу расног голгетера гађао главом у супротан угао.

Управо су Терзић и Јовељић донели преко потребно самопоуздање млађим саиграчима у наставку меча. Црвена звезда се није задовољила изједначењем, већ наставила са опасним акцијама, какава је била и она из 33. минута, када је после успешног пресинга Јовељића у одличној ситуацији био Јоцић. Одлично је шутирала Звездина десетка, али је срећом по голмана гостију Алесандра Д'Андреу лопта отишла тик преко пречке. До краја првог полувремена опасно су покушали  Јовељић и Купусовић, али и још једном одлични Гаетано, који је у последњим тренуцима првог полувремена шутирао снажно из слободног ударца искоса са леве стране, али је Гордић некако успео да извуче лопту са саме линије.

Прво полувреме је оскоколико играче оба тима, али је након динамичних пар минута наставка мало пао ритам на терену. Убрзо је постало јасно да би један гол могао да реши питање победника. Двојица тренера су покушала бројним изменама да унесу свежину у своје редове, али су све до саме завршнице изостале оне праве стопостотне прилике, којих је било поприлично у првих 45 минута.

У изгледној шанси у 72. минуту умало је био Јовељић, али је било евидентно да су и њега изморили жестоки дуели са тројицом чувара у последњој линији противника. Након тога велику прилику имао је и Гаетано, али јеМилош Гордић фантастично реаговао и понео екиптет једног од хероја Звездиног  дебија у елити. Црвено-бели могу да жале и за систуацијом из 80. минута, када се Јовељић изборио за лопту, а онда на правом месту пронашао Терзића, којем је на жалост по домаћи тим лопта ишла на слабију десну ногу.

Ипак, на крају је и једнима и другима припао заслужен бод, јер смо гледали окршај два прилично уједначена тима. Црвено-белима ће данашња представа сасвим сигурно доћи као додатно самопоуздање пред мечеве са Пари Сен Жерменом и Ливерпулом, који би могли да буду још захтевнији од овог данашњег.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - НАПОЛИ 1:1 (1:1)
/Јовељић 17 – Санезе 13/

Стадион: ФК Чукарички
Капацитет: 4.070
Судија: Адријен Жакоте (Швајцарска)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Гордић – Кукољ (од 72. Стајић), Јовичић, Савић, Терзић – Стојанчић (од 72. Дедијер), Аџибаба (од 84. Милекић) – Великић (од 59. Ђорђевић), Јоцић (од 59. Стојановић), Купусовић  - Јовељић.

НАПОЛИ (3-4-1-2): Д'Андреа - Касеља, Санезе, Бартиромо – Зедадка (од 62. Заноли), Мисилио, Мамас (од 53. Ловиза), Калвано (од 75. Манзи) - Гаетано – Гуадањи (од 63. Палмијери), Сапорети (од 75. Д'Алесандро)

Омладинска ЛШ:

Барселона – ПСВ 2:1
Интер – Тотенхем 1:1
Монако – Атлетико 0:2
Клуб Бриж – Борусија 1:1
Звезда – Наполи 1:1
Галатасарај – Локомотива 0:1
Ливерпул – ПСЖ 5:2
Шалке – Порто 0:3

Среда:

Шахтјор – Хофенхајм
Викторија – ЦСКА
Ајакс – АЕК
Бенфика – Бајерн
М. Сити – Лион
Валенсија – Јувентус
Реал – Рома
Јанг Бојс – М. Јунајтед

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар