Dobra uvertira: Prvi bod Zvezdinih klinaca u LŠ!

Uvertira za spektakl: Napoli poveo, Joveljić doneo bod Zvezdi! Mladi fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa italijanskim Napolijem 1:1, u prvom kolu Omladinske Lige šampiona.  Tandem koji ima već iskustva i u seniorskom timu Zvezde - Aleksa Terzić i Dejan Joveljić - doneo bod na startu Lige šampiona za mlade protiv Napolija.  Napoli nije bauk: Joveljić i Gordić doneli premijerni bod u eliti.  Ravnopravna podela plena na Banovom brdu - 1:1.

Fudbal 18.09.2018 | 19:00
Dobra uvertira: Prvi bod Zvezdinih klinaca u LŠ!
Meč je rezultatski rešen već u prvih 20 minuta susreta, gosti su poveli u 13. preko Sanesea, da bi već u 17. poravnao Dejan Joveljić.

Aleksa Terzić je centrirao sa leve strane, a Joveljić fantastičnom reakcijom glavom zatresao mrežu Napolitanaca.

U izuzetno otvorenom meču na Banovom brdu viđeno je 26 udaraca ka golovima, a ekipe su bile podjednako raspoložene za nadigravanje.

Italijani su nešto češće pretili (14-12 šutevi), ali su crveno-beli bili znatno bliži gol (8-4), ali su gosti bili fizički nadmoćniji pa su odoleli dobrim atacima srpskog šampiona.

Takođe, i golmani su bili vrlo sigurni, posebno Napolijev čuvar mreže Alesandro Dandrea koji je imao sedam intervencija, ali je i Gordić u dva navrata sprečio novo vođstvo Napolija.

U drugom meču Grupe C Liverpul je deklasirao PSŽ sa 5:2, uz dva pogotka Portugalca Rafaela Kamača.

U drugom kolu 3. oktobra Zvezda gostuje u Parizu, dok Napoli čeka Liverpul.

Bod za Zvezdine omladince na startu Lige šampiona mladih!

Izabranici trenera Bratislava Živkovića odigrali su solidan meč na Banovom brdu protiv favorizovanog Napolija i pogotkom Dejana Joveljića obezbedili su bod, potom ga i sačuvali sjajnom odbranom golmana Miloša Gordića - 1:1 (1:1).

Nema sumnje, bila je to odlična uvertira za meč seniora istih timova koji se od 21 čas igra na stadionu "Rajku Mitić" uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Gosti su poveli u 13. minutu golom Senesija posle odličnog kornera Gaetana, ali već u 17. Dejan Joveljić je na sličan način odgovorio Italijanima.

Bila je to akcija po levoj strani kada je Aleksa Terzić poslao odličan centaršut, a Joveljić preciznim udarcem od stativu loptu sproveo u mrežu. Sjajna saradnja igrača koji već imaju iskustvo i u seniorskom timu...

Mogao je ubrzo Joveljić da upiše još jedan gol, dobro je pokušao i Kupusović, a nešto iskusniji i stariji Italijani potom su preuzeli kontrolu nad mečom i imali veliku šansu preko Gaetana.

Međutim, istakao se Miloš Gordić i sačuvao bod omladinskom šampionu Srbije.

U narednom meču, zakazanom za 3. oktobar, mladi fudbaleri Crvene zvezde, kao i seniori, igraju protiv Pari sen Žermena u gostima. Parižani su danas u okviru iste grupe poraženi od Liverpula 5:2.

Možda su stariji, ali nisu bolji! Omladinci Crvene zvezde osvojili su premijerni bod u omladinskoj Ligi šampiona, pošto su na Banovom brdu remizirali sa italijanskim Napolijem - 1:1 (1:1).

Podela plena se može smatrati potpuno ravnopravnim ishodom posle svega viđenog na stadionu Čukaričkog, iako su i jedan i drugi tim imali dovoljno izrazitih prilika da utakmicu prelome u svoju korist. Kod Beograđana su prema očekivanjima od ostatka ekipe po kvalitetu odskakali prvotimci Dejan Joveljići Terzić, a dve perfektne odbrane imao je i Miloš Gordić, dok je sa druge strane daleko ispred ostalih bio sjajni kapiten Đanluka Gaetano, kreator svih opasnih akcija Napolitanaca na ovom meču.

Upravo je Gaetano bio najzaslužniji za vođstvo svog tima u 13. minutu utakmice. Minut ranije je kreirao stopostotnu šansu Ćiru Guadaniju, ali je odlično odbranio Gordić, međutim, već nakon kornera Gateanoje na pravom mestu pronašao štopera Senezea, koji je poslao neodbranjiv udarac u Zvezdinu mrežu.

Ipak, srpski šampion nije ušao u nepotrebnu paniku nakon primljenog gola, već je strpljivo tražio šansu da odgovori i u tome su uspeli prvotimci Terzić i Joveljić. Prvi je sjajno centrirao, a drugi u stilu rasnog golgetera gađao glavom u suprotan ugao.

Upravo su Terzić i Joveljić doneli preko potrebno samopouzdanje mlađim saigračima u nastavku meča. Crvena zvezda se nije zadovoljila izjednačenjem, već nastavila sa opasnim akcijama, kakava je bila i ona iz 33. minuta, kada je posle uspešnog presinga Joveljića u odličnoj situaciji bio Jocić. Odlično je šutirala Zvezdina desetka, ali je srećom po golmana gostiju Alesandra D'Andreu lopta otišla tik preko prečke. Do kraja prvog poluvremena opasno su pokušali  Joveljić i Kupusović, ali i još jednom odlični Gaetano, koji je u poslednjim trenucima prvog poluvremena šutirao snažno iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, ali je Gordić nekako uspeo da izvuče loptu sa same linije.

Prvo poluvreme je oskokoliko igrače oba tima, ali je nakon dinamičnih par minuta nastavka malo pao ritam na terenu. Ubrzo je postalo jasno da bi jedan gol mogao da reši pitanje pobednika. Dvojica trenera su pokušala brojnim izmenama da unesu svežinu u svoje redove, ali su sve do same završnice izostale one prave stopostotne prilike, kojih je bilo poprilično u prvih 45 minuta.

U izglednoj šansi u 72. minutu umalo je bio Joveljić, ali je bilo evidentno da su i njega izmorili žestoki dueli sa trojicom čuvara u poslednjoj liniji protivnika. Nakon toga veliku priliku imao je i Gaetano, ali jeMiloš Gordić fantastično reagovao i poneo ekiptet jednog od heroja Zvezdinog  debija u eliti. Crveno-beli mogu da žale i za sistuacijom iz 80. minuta, kada se Joveljić izborio za loptu, a onda na pravom mestu pronašao Terzića, kojem je na žalost po domaći tim lopta išla na slabiju desnu nogu.

Ipak, na kraju je i jednima i drugima pripao zaslužen bod, jer smo gledali okršaj dva prilično ujednačena tima. Crveno-belima će današnja predstava sasvim sigurno doći kao dodatno samopouzdanje pred mečeve sa Pari Sen Žermenom i Liverpulom, koji bi mogli da budu još zahtevniji od ovog današnjeg.

CRVENA ZVEZDA - NAPOLI 1:1 (1:1)
/Joveljić 17 – Saneze 13/

Stadion: FK Čukarički
Kapacitet: 4.070
Sudija: Adrijen Žakote (Švajcarska)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Gordić – Kukolj (od 72. Stajić), Jovičić, Savić, Terzić – Stojančić (od 72. Dedijer), Adžibaba (od 84. Milekić) – Velikić (od 59. Đorđević), Jocić (od 59. Stojanović), Kupusović  - Joveljić.

NAPOLI (3-4-1-2): D'Andrea - Kaselja, Saneze, Bartiromo – Zedadka (od 62. Zanoli), Misilio, Mamas (od 53. Loviza), Kalvano (od 75. Manzi) - Gaetano – Guadanji (od 63. Palmijeri), Saporeti (od 75. D'Alesandro)

Omladinska LŠ:

Barselona – PSV 2:1
Inter – Totenhem 1:1
Monako – Atletiko 0:2
Klub Briž – Borusija 1:1
Zvezda – Napoli 1:1
Galatasaraj – Lokomotiva 0:1
Liverpul – PSŽ 5:2
Šalke – Porto 0:3

Sreda:

Šahtjor – Hofenhajm
Viktorija – CSKA
Ajaks – AEK
Benfika – Bajern
M. Siti – Lion
Valensija – Juventus
Real – Roma
Jang Bojs – M. Junajted

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar