Крај сезоне за Шарапову!

Марија Шарапова, руска тенисерка, мора да заврши сезону неколико месеци пре њеног краја, а разлог је повреда.

Тенис 19.09.2018 | 20:45
Крај сезоне за Шарапову!
Шарапова последњих година има све више и више проблема са различитим повредама, а средином ове сезоне је успела да пронађе форму и заигра боље на неким турнирима.

Ипак, повреда ју је опет савладала, те се Маша повлачи са последња три турнира у 2018. на којима је требало да наступи.

Руска тенисерка која је била суспендована због коришћења недозвољених супстанци је ове године играла четвртфинале Ролан Гароса, али је од тада одиграла само три турнира – Вимблдон, Роџерс куп и УС опен.

"Надала сам се да ћу се вратити у Тјанђин како бих одбранила титулу, али нажалост ми је потребно време како би се опоравила од повреде. Разочарана сам што нећу моћи да наступим пред свим мојим навијачима у Тјанђину и надам се да ћу се некада вратити тамо", навела је Шарапова.

Поред Тјанђина, Марија неће учествовати ни на турнирима у Пекингу и Москви.

Руска тенисерка, тренутно на WТА листи заузима 24. место, а ове сезоне најбоље резултате постигла је у Шенжену на старту сезоне и Риму, где је играла полуфинала, док је у Мадриду и Ролан Гаросу поражена у четвртфиналу.

На последњем турниру, УС Опену, завршила је такмичење у четвртом колу, где је претрпела пораз од Карле Суарез Наваро (6:4, 6:3).

Ове сезоне одиграла је укупно 31 меч и остварила 20 победа и 11 пораза.

Очекује се да ће Маша нову сезону почети у Шенжену, 31. децембра, где је у 2018. забележила најбољи резултат пласманом међу четири најбоље тенисерке.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар