Kraj sezone za Šarapovu!

Marija Šarapova, ruska teniserka, mora da završi sezonu nekoliko meseci pre njenog kraja, a razlog je povreda.

Tenis 19.09.2018 | 20:45
Kraj sezone za Šarapovu!
Šarapova poslednjih godina ima sve više i više problema sa različitim povredama, a sredinom ove sezone je uspela da pronađe formu i zaigra bolje na nekim turnirima.

Ipak, povreda ju je opet savladala, te se Maša povlači sa poslednja tri turnira u 2018. na kojima je trebalo da nastupi.

Ruska teniserka koja je bila suspendovana zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci je ove godine igrala četvrtfinale Rolan Garosa, ali je od tada odigrala samo tri turnira – Vimbldon, Rodžers kup i US open.

"Nadala sam se da ću se vratiti u Tjanđin kako bih odbranila titulu, ali nažalost mi je potrebno vreme kako bi se oporavila od povrede. Razočarana sam što neću moći da nastupim pred svim mojim navijačima u Tjanđinu i nadam se da ću se nekada vratiti tamo", navela je Šarapova.

Pored Tjanđina, Marija neće učestvovati ni na turnirima u Pekingu i Moskvi.

Ruska teniserka, trenutno na WTA listi zauzima 24. mesto, a ove sezone najbolje rezultate postigla je u Šenženu na startu sezone i Rimu, gde je igrala polufinala, dok je u Madridu i Rolan Garosu poražena u četvrtfinalu.

Na poslednjem turniru, US Openu, završila je takmičenje u četvrtom kolu, gde je pretrpela poraz od Karle Suarez Navaro (6:4, 6:3).

Ove sezone odigrala je ukupno 31 meč i ostvarila 20 pobeda i 11 poraza.

Očekuje se da će Maša novu sezonu početi u Šenženu, 31. decembra, gde je u 2018. zabeležila najbolji rezultat plasmanom među četiri najbolje teniserke.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar