Двадесет година Фондације ''Лара''

Поводом обиљежавања 20 година постојања Фондације Лара, Бијељину и чланице ове невладине организације посјетио је Дејвид Сандерс, представник УН Вимин (Wимин) у БиХ.

Република Српска 18.09.2018 | 15:01
Двадесет година Фондације ''Лара''
Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена од отварања канцеларије у БиХ сарађује са Фондацијом “Лара”. Ова сарадња интензивнија је од 2016. када Лара добија статус партнерске организације УН Wимин у реализацији два велика програма за унапређење заштите жена од насиља, рекла је Радмила Жигић, предсједница Фондације “Лара”.

“УН Вимину је изузетно задовољство да ради са организацијама цивилног друштва које су фокусиране на искорјењивање насиља над женама и које раде на тим питањима. Протеклих година смо имали одређене активности са представницима цивинлог друштва као и локалним заједницама гдје смо пружали подршку како би се пружила адекватна помоћ жртвама насиља. Насиље над женама је искрено говорећи у великом обиму честа појава, не само у БиХ него и у региону, и око 56% жена преживљава насиље од стране својих партнера у породицама у којима живе. На томе треба радити И пружити им помоћ”, рекао је представник ове организације Дејвид Сандерс.

Фондација “Лара” је партнер са УН Вимин у реализацији програма “Стандарди и ангажовања за спречавање насиља над женама и насиља у породици у Босни и Херцеговини'', који финансијски подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу, као и у оквиру регионалног пројекта “Спречавање насиља над женама у земљама западног Балкана и Турској” који финансира Европска унија.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мато

18.09.2018 15:03

Како и ту нису турили нос пљацкаси и лопови

ОДГОВОРИТЕ