Dvadeset godina Fondacije ''Lara''

Povodom obilježavanja 20 godina postojanja Fondacije Lara, Bijeljinu i članice ove nevladine organizacije posjetio je Dejvid Sanders, predstavnik UN Vimin (Wimin) u BiH.

Republika Srpska 18.09.2018 | 15:01
Dvadeset godina Fondacije ''Lara''
Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena od otvaranja kancelarije u BiH sarađuje sa Fondacijom “Lara”. Ova saradnja intenzivnija je od 2016. kada Lara dobija status partnerske organizacije UN Wimin u realizaciji dva velika programa za unapređenje zaštite žena od nasilja, rekla je Radmila Žigić, predsjednica Fondacije “Lara”.

“UN Viminu je izuzetno zadovoljstvo da radi sa organizacijama civilnog društva koje su fokusirane na iskorjenjivanje nasilja nad ženama i koje rade na tim pitanjima. Proteklih godina smo imali određene aktivnosti sa predstavnicima civinlog društva kao i lokalnim zajednicama gdje smo pružali podršku kako bi se pružila adekvatna pomoć žrtvama nasilja. Nasilje nad ženama je iskreno govoreći u velikom obimu česta pojava, ne samo u BiH nego i u regionu, i oko 56% žena preživljava nasilje od strane svojih partnera u porodicama u kojima žive. Na tome treba raditi I pružiti im pomoć”, rekao je predstavnik ove organizacije Dejvid Sanders.

Fondacija “Lara” je partner sa UN Vimin u realizaciji programa “Standardi i angažovanja za sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini'', koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju, kao i u okviru regionalnog projekta “Sprečavanje nasilja nad ženama u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj” koji finansira Evropska unija.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mato

18.09.2018 15:03

Kako i tu nisu turili nos pljackasi i lopovi

ODGOVORITE