ЛШ - Фрка у Интеру: Побједа или отказ Спалетију?

Неразури су под великим притиском!

Фудбал 18.09.2018 | 18:00
ЛШ - Фрка у Интеру: Побједа или отказ Спалетију?
Интер се вратио у Лигу шампиона! После шест година...

Ипак, лош старт у италијанском шампионату озбиљно је пореметио Неразуре. Озбиљна појачања, озбиљна еуфорија, озбиљне амбиције... Али Интеру не иде па иде. Шокантан пораз на Ђуезепе Меаци од Парме (0:1) снажно је уздрмао темеље славног клуба чији се циљеви полако губе у магли већ после четири одиграна кола у Серији А. Да ствари буду горе по Интер, Јувентус је одмакао на плус осам. Због свега тога Лучано Спалети позван је на хитан састанак са спортским директором Пјером Аузилиом. Медији нису објавили о чему се причало иза затворених врата, али свакако да можемо да претпоставимо да се искусном стручњаку дрма фотеља. Па ако још изгуби вечерас од Тотенхема...

Како било, разлога за оптимизам има. Раџа Најноглан је играч за Лигу шампиона, Жоао Миранда,  Шиме Врсаљко и Квадво Асамоа такође. Самир Хандановић је један од најбољих европских голмана, штоперски тандем Милан Шкринијар – Стефан Де Фрај има страшан потенцијал, Иван Перишић је доказан играч који може да прави разлику против многих у Лиги шампиона. За Маура Икардија је коначно куцнуо час да се покаже на великој сцени.

"Ово је утакмица која нам је била потребна. Детаљно смо анализирали Тотенхем. Не бисмо мењали ово такмичење ни за шта. Лига шампиона је фудбалски Дизниленд. Истина, недостаје нам искуство, али када се сетимо пута који смо прошли довде, не постоји боља мотивација. Највећа опасност нам прети од Харија Кејна. Ради много за екипу, трчи, труди се, што је и очекивано за нападача таквог калибра", казао је Лучано Спалети, који неће моћи да рачуна на Лаутара Мартинеза и Шима Врсаљка, док је Данило Д'Амброзио под знаком питања. 

С друге стране, Тотенхем, с којим Интер укршта копља у првом колу Групе Б (18.55), има скоро све оно што недостаје Неразурима. Турбуленције заобилазе Певце, а стрпљење и стабилност су кључни постулати на којима функционише клуб из Северног Лондона. Маурисио Покетино је одбијањима разних богатијих понуда показао колико је озбиљан са овим пројектом и колико му је битно да Тотенхем и себе блиндира у самом врху енглеског и европског фудбала. Они су сами себи довољни, не гледају у туђа дворишта, напорно раде на томе да уклоне мане и ураде оно што је до њих да би напредовали и постали клуб који осваја трофеје. Спурси имају све што је потребно да прођу даље заједно са Барселоном у конкуренцији Интера и ПСВ Ајндховена. Међутим, у Милану ће бити ослабљени за одсутне Делеа Алија, Уга Љориса, Мусе Сисока, Кирана Трипијеа и Тобија Алдервејрелда, што би Интер могао да искористи.

"Нису битна имена, већ колектив. Сви играчи које имам на располагању спремни су да дају све од себе. Чека нас много утакмица, играчима је потребан одмор, поготово после Светског првенства. Неће бити лако, али имамо план како да распоредимо снаге како би сви стигли да се одморе", рекао је Покетино.

По медијима се провлачило да Кејн можда неће заиграти у стартној постави због нешто лошијег почетка сезоне.

"Наравно да ће играти. Нисам луд да ми не игра. Кејн је један од најбољих нападача на свету."

Како било, дуел Интера и Тотенхема заиста је незахвалан за прогнозу, али рецимо да 1X&2+ не би требало да омане. Интер мора да одреагује после пораза од Парме, а подршка с трибина им неће недостајати.

ИНТЕР - ТОТЕНХЕМ (18.55)

Пројектовани састави:
Интер (3-4-2-1): Хандановић - Де Фрај, Миранда, Шкринијар - Кандрева, Брозовић, Весино, Асамоа - Најнголан, Перишић - Икарди
Тотенхем (4-2-3-1): Ворм - Орије, Алдервејрелд, Санчез, Дејвис - Винкс, Дембеле - Лукас Моура, Ериксен, Сон - Кејн.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар