LŠ - Frka u Interu: Pobjeda ili otkaz Spaletiju?

Nerazuri su pod velikim pritiskom!

Fudbal 18.09.2018 | 18:00
LŠ - Frka u Interu: Pobjeda ili otkaz Spaletiju?
Inter se vratio u Ligu šampiona! Posle šest godina...

Ipak, loš start u italijanskom šampionatu ozbiljno je poremetio Nerazure. Ozbiljna pojačanja, ozbiljna euforija, ozbiljne ambicije... Ali Interu ne ide pa ide. Šokantan poraz na Đuezepe Meaci od Parme (0:1) snažno je uzdrmao temelje slavnog kluba čiji se ciljevi polako gube u magli već posle četiri odigrana kola u Seriji A. Da stvari budu gore po Inter, Juventus je odmakao na plus osam. Zbog svega toga Lučano Spaleti pozvan je na hitan sastanak sa sportskim direktorom Pjerom Auziliom. Mediji nisu objavili o čemu se pričalo iza zatvorenih vrata, ali svakako da možemo da pretpostavimo da se iskusnom stručnjaku drma fotelja. Pa ako još izgubi večeras od Totenhema...

Kako bilo, razloga za optimizam ima. Radža Najnoglan je igrač za Ligu šampiona, Žoao Miranda,  Šime Vrsaljko i Kvadvo Asamoa takođe. Samir Handanović je jedan od najboljih evropskih golmana, štoperski tandem Milan Škrinijar – Stefan De Fraj ima strašan potencijal, Ivan Perišić je dokazan igrač koji može da pravi razliku protiv mnogih u Ligi šampiona. Za Maura Ikardija je konačno kucnuo čas da se pokaže na velikoj sceni.

"Ovo je utakmica koja nam je bila potrebna. Detaljno smo analizirali Totenhem. Ne bismo menjali ovo takmičenje ni za šta. Liga šampiona je fudbalski Diznilend. Istina, nedostaje nam iskustvo, ali kada se setimo puta koji smo prošli dovde, ne postoji bolja motivacija. Najveća opasnost nam preti od Harija Kejna. Radi mnogo za ekipu, trči, trudi se, što je i očekivano za napadača takvog kalibra", kazao je Lučano Spaleti, koji neće moći da računa na Lautara Martineza i Šima Vrsaljka, dok je Danilo D'Ambrozio pod znakom pitanja. 

S druge strane, Totenhem, s kojim Inter ukršta koplja u prvom kolu Grupe B (18.55), ima skoro sve ono što nedostaje Nerazurima. Turbulencije zaobilaze Pevce, a strpljenje i stabilnost su ključni postulati na kojima funkcioniše klub iz Severnog Londona. Maurisio Poketino je odbijanjima raznih bogatijih ponuda pokazao koliko je ozbiljan sa ovim projektom i koliko mu je bitno da Totenhem i sebe blindira u samom vrhu engleskog i evropskog fudbala. Oni su sami sebi dovoljni, ne gledaju u tuđa dvorišta, naporno rade na tome da uklone mane i urade ono što je do njih da bi napredovali i postali klub koji osvaja trofeje. Spursi imaju sve što je potrebno da prođu dalje zajedno sa Barselonom u konkurenciji Intera i PSV Ajndhovena. Međutim, u Milanu će biti oslabljeni za odsutne Delea Alija, Uga Ljorisa, Muse Sisoka, Kirana Tripijea i Tobija Aldervejrelda, što bi Inter mogao da iskoristi.

"Nisu bitna imena, već kolektiv. Svi igrači koje imam na raspolaganju spremni su da daju sve od sebe. Čeka nas mnogo utakmica, igračima je potreban odmor, pogotovo posle Svetskog prvenstva. Neće biti lako, ali imamo plan kako da rasporedimo snage kako bi svi stigli da se odmore", rekao je Poketino.

Po medijima se provlačilo da Kejn možda neće zaigrati u startnoj postavi zbog nešto lošijeg početka sezone.

"Naravno da će igrati. Nisam lud da mi ne igra. Kejn je jedan od najboljih napadača na svetu."

Kako bilo, duel Intera i Totenhema zaista je nezahvalan za prognozu, ali recimo da 1X&2+ ne bi trebalo da omane. Inter mora da odreaguje posle poraza od Parme, a podrška s tribina im neće nedostajati.

INTER - TOTENHEM (18.55)

Projektovani sastavi:
Inter (3-4-2-1): Handanović - De Fraj, Miranda, Škrinijar - Kandreva, Brozović, Vesino, Asamoa - Najngolan, Perišić - Ikardi
Totenhem (4-2-3-1): Vorm - Orije, Aldervejreld, Sančez, Dejvis - Vinks, Dembele - Lukas Moura, Eriksen, Son - Kejn.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar