Шта нам говори положај у коме се будимо у кревету?

Уколико вам се чини да имате проблеме са послом, то можда нема никакве везе са начином на који га обављате већ са начином на који спавате. То се не односи на то колико дуго спавате или на време када лежете већ на положај у ком спавате.

Здравље 18.09.2018 | 11:39
Шта нам говори положај у коме се будимо у кревету?
"Уколико се пробудите у положају фетуса, пробудили сте се на погрешној страни кревета", изјавила је Ејми Кади са Пословне школе Универзитета Харвард. Ејми је социјални психолог који интензивно истражује моћ говора тела. 

Добра вест је да нисте једини који спавају и буде се у положају фетуса. Око 40 одсто свих људи спава у овом положају. То је позиција у сну коју усвајају веома емотивни и осетљиви људи, а више је жена него мушкараца које спавају у том положају. 

Кади каже да спавање у положају фетуса може негативно да утиче на ваш успех јер подсвесно делује на начин на који видите себе. 

"У суштини, ваше тело утиче на ваш ум, ум утиче на понашање, а понашање на исход." 

Једноставнији пример је да су истраживања доказала да можете да утичете на себе и будете срећнији уколико се смејете, управо због те повезаности тела и ума. 

Слично томе, уколико превише времена проводите у покорном положају, односно држању тела, чак и док спавате, подвесно шаљете себи поруку да немате или не желите да имате личну моћ. 

Међутим, постоје ствари које можете урадити да се то промени. Можете да вежбате да позитивно размишљате и да имате самоуверено држање подигнуте главе. 

Уколико сте спремни за већи изазов, покушајте да промените положај спавања. Најбољи положај је са испруженим рукама и ногама и заузимање што више простора у кревету. Само пазите да на тај начин не изгурате партнера из кревета.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

добро јутро

19.09.2018 06:28

ја се често будим у пози "под шатором" шта би то могло да буде

ОДГОВОРИТЕ