Морнар се не шали - потписао бивши плеј Звезде!

Бивши кошаркаш Црвене звезде Никола Ребић потписао је уговор са црногорским Морнаром из Бара, чланом АБА лиге.

Кошарка 20.09.2018 | 13:30
Морнар се не шали - потписао бивши плеј Звезде!
Никола Ребић у Морнару из Бара. Бивши кошаркаш Црвене звезде, Меге и Билбаа Никола Ребић нови је играч барског Морнара, објавио је његов менаџер.

Ребић је био један од најцењенијих чланова млађих селекција Србије, а играчку афирмацију почео је у Црвеној звезди.

Никола се борио да у црвено-белом дресу, под строгом "палицом" Дејана Радоњића дође до више минута и значајније улоге у екипи, али с обзиром да то није успело прешао је у Мегу.

У Меги је провео две године, од 2016-2018, да би прошлу полусезону провео у шпанском Билбау, а сада ће имати прилику да да се врати у АБА лигу и да обуче дрес перспективног Морнара из Бара, потврдио је његов агент Мишко Ражнатовић. 

Барани су прошле сезоне направили прави "бум" ушавши у плеј-оф АБА лиге, у којем их је зауставила Звезда, али су тиме обезбедили учешће у Еврокупу. 

За то такмичење они су довели већ неколико играча, а издвајају се странци Винстон Шепард, Кадин Карингтон, Бронсон Кениг и Андре Спајт. Клуб су преко лета напустили Брендис Рели-Рос и Дерек Нидам. 

Ребић је у каријери са Црвеном звездом по два пута освајао АБА лигу, КЛС и Куп Радивоја Кораћа, док је највећи успех са репрезентацијом Србије остварио 2015. када је освојио злато на Европском првенству.

Познати кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић објавио је јутрос на свом Тwиттер налогу да је пронашао ангажман свом клијенту Николи Ребићу.

Бивши кошаркаш Меге, Црвене звезде и Билбаа, Никола Ребић (23, 187 цм), каријеру ће наставити у Морнару из Бара, који је седми нови играч у овом прелазном року.

У Морнар су овог лета дошли и Ђорђе Дреновац (бек/крило), Андре Спајт (бек), Марин Морнар (крилни центар), Винстон Шепард (крило), Кадин Керингтон (бек) и Бронсон Кејниг (бек).

Уговоре са Морнаром су продужили Урош Луковић, Немања Врањеш, Радоје Вујошевић и Страхиња Мићовић.

ОВО ЈЕ ТИМ МОРНАРА:

Плејмејкери: Кадин Карингтон, Борис Бакић, Марко Мијовић и Никола Ребић. 

Бекови: Немања Врањеш, Бронсон Кејниг, Андре Спајт, Лазар Павићевић. 

Крила: Марко Мугоша, Винстон Шепард, Ђорђе Дреновац. 

Крилни центри: Марин Морнар, Вукота Павић, Страхиња Мићовић. 

Центри: Урош Луковић, Радоје Вујошевић.

Ребић је свој први професионални уговор потписао са Црвеном звездом у фебруару 2013. године, а са црвено-белима је освојио две титуле АБА лиге, два национална првенства и два купа "Радивоја Кораћа". 

Уз то, носио је дрес репрезентације Србије у млађим категоријама и у узрасту до 20 година био шампион Европе.

Потом је прешао у Мегу за коју је играо од децембра 2016. године, да би потом отишао у Билбао.

Извор: Б92/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар