Mornar se ne šali - potpisao bivši plej Zvezde!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Nikola Rebić potpisao je ugovor sa crnogorskim Mornarom iz Bara, članom ABA lige.

Košarka 20.09.2018 | 13:30
Mornar se ne šali - potpisao bivši plej Zvezde!
Nikola Rebić u Mornaru iz Bara. Bivši košarkaš Crvene zvezde, Mege i Bilbaa Nikola Rebić novi je igrač barskog Mornara, objavio je njegov menadžer.

Rebić je bio jedan od najcenjenijih članova mlađih selekcija Srbije, a igračku afirmaciju počeo je u Crvenoj zvezdi.

Nikola se borio da u crveno-belom dresu, pod strogom "palicom" Dejana Radonjića dođe do više minuta i značajnije uloge u ekipi, ali s obzirom da to nije uspelo prešao je u Megu.

U Megi je proveo dve godine, od 2016-2018, da bi prošlu polusezonu proveo u španskom Bilbau, a sada će imati priliku da da se vrati u ABA ligu i da obuče dres perspektivnog Mornara iz Bara, potvrdio je njegov agent Miško Ražnatović. 

Barani su prošle sezone napravili pravi "bum" ušavši u plej-of ABA lige, u kojem ih je zaustavila Zvezda, ali su time obezbedili učešće u Evrokupu. 

Za to takmičenje oni su doveli već nekoliko igrača, a izdvajaju se stranci Vinston Šepard, Kadin Karington, Bronson Kenig i Andre Spajt. Klub su preko leta napustili Brendis Reli-Ros i Derek Nidam. 

Rebić je u karijeri sa Crvenom zvezdom po dva puta osvajao ABA ligu, KLS i Kup Radivoja Koraća, dok je najveći uspeh sa reprezentacijom Srbije ostvario 2015. kada je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu.

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović objavio je jutros na svom Twitter nalogu da je pronašao angažman svom klijentu Nikoli Rebiću.

Bivši košarkaš Mege, Crvene zvezde i Bilbaa, Nikola Rebić (23, 187 cm), karijeru će nastaviti u Mornaru iz Bara, koji je sedmi novi igrač u ovom prelaznom roku.

U Mornar su ovog leta došli i Đorđe Drenovac (bek/krilo), Andre Spajt (bek), Marin Mornar (krilni centar), Vinston Šepard (krilo), Kadin Kerington (bek) i Bronson Kejnig (bek).

Ugovore sa Mornarom su produžili Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević i Strahinja Mićović.

OVO JE TIM MORNARA:

Plejmejkeri: Kadin Karington, Boris Bakić, Marko Mijović i Nikola Rebić. 

Bekovi: Nemanja Vranješ, Bronson Kejnig, Andre Spajt, Lazar Pavićević. 

Krila: Marko Mugoša, Vinston Šepard, Đorđe Drenovac. 

Krilni centri: Marin Mornar, Vukota Pavić, Strahinja Mićović. 

Centri: Uroš Luković, Radoje Vujošević.

Rebić je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Crvenom zvezdom u februaru 2013. godine, a sa crveno-belima je osvojio dve titule ABA lige, dva nacionalna prvenstva i dva kupa "Radivoja Koraća". 

Uz to, nosio je dres reprezentacije Srbije u mlađim kategorijama i u uzrastu do 20 godina bio šampion Evrope.

Potom je prešao u Megu za koju je igrao od decembra 2016. godine, da bi potom otišao u Bilbao.

Izvor: B92/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar