Нови Сад: Стан одлетио у ваздух

Пет особа повређено је приликом експлозије стана на трећем спрату зграде у улици Петра Драпшина број 49 у Новом Саду која се догодила синоћ око поноћи.

Србија 18.09.2018 | 10:00
Нови Сад: Стан одлетио у ваздух
Портпаролка Хитне помоћи др Мирјана Бурсаћ изјавила је за ‘’Блиц’’ да су њене колеге интервенисале на лицу места чак три пута, током и након пожара.

- У пожару је један четрдесетогодишњи мушкарац задобио опекотине већег дела тела и превезен је у Ургентни центар Клиничког центра Војводине на реанимацију. Током инцидента једна жена стара 34 године задобила је опекотине у пределу руке и она је превезена у Ургентни центар ради даље дијагностике, а тринаестогодишња девојчица због прекомерне експозиције диму пребачена је у Дечију болницу – рекла нам је др Бурсаћ.



Додала је и да су њене колеге поново интервенисале око један сат након поноћи када су добили дојаву да је једном ватрогасцу позлило током гашења пожара.

- Ватрогасац је превезен у Одељење кардиологије Института за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици где се опоравља, а негде око два сата ујутру са исте адресе где је био пожар примили смо још један позив и сазнали да је једној женској особи (27) такође позлило. Наша екипа је брзо интервенисала и утврдили смо да јој је позлило због преживљеног стреса те је она збринута на лицу места и није било потребе за хоспитализацијом – рекла нам је др Бурсаћ.



Како сазнајемо у Клиничком центру Војводине, четрдесетогодишњи Ш. Г. задобио је тешке телесне повреде и лекари му се боре за живот.

- Ш.Г. је у изузетно тешком стању јер је задобио опекотине већег дела тела. Он се налази у шок соби у Ургентном центру и живот му је угрожен, а лекари раде све што је у њиховој моћи да га спасу – рекао је за ‘’Блиц’’ портпарол Клиничког центра Војводине Синиша Кнежевић.



Према његовим речима, Ј. А. (34) која је задобила опекотине руке осећа се добро и највероватније ће данас бити пуштена на кућно лечење.

Портпаролка Дечије болнице др Андреа Ђуретић изјавила је за ‘’Блиц’’ да се тринаестогодишња девојчица која је збринута у тој здравственој институцији осећа добро, али да је за сваки случај задржана на посматрању те да је у питању психичка траума а не физичка.

Полиција још није издала званично саопштење поводом овог случаја тако да се још не зна прави узрок експлозије, а материјална штета је огромна.

Комшије кажу да их је узнемирила стравична експлозија због које су се ствари из стана разлетеле по целом дворишту зграде и они сумњају да је пожар изазвала неисправна плинска боца.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бањац

18.09.2018 12:59

кад не могу продати....буууумммм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То Царе

18.09.2018 13:26

Не могу те папци звати папком,нек си им показо како си опасан ,они тебе да насамаре ...

Name

Деда Пантелија

18.09.2018 13:28

А јес га спалио,остали само дугмици ...