На локалу власт за подршку Додику

Редовна сједница скупштине општине Сребреница одржана је данас уз низ турбуленција. Највише расправе изазавло је питање разрјешења досадашњег предсједника скупштине Алије Табаковића и замјеника начелника општине Нермина Аливуковића.

Република Српска 17.09.2018 | 20:46
На локалу власт за подршку Додику
Низ пауза и прекида  обиљежило је данашњу сједницу скупштине у Сребреници. Разлог је неслагање одборника око разрешења досадашњег предсједника скупштине Алије Табаковића и именовање Недима Смајића.  Појединцима се није допало ни то што ће доћи до формирања  нове скупштинске већине окупљене око СНСД-а.  Због немогућнсоти да се, како каже, одржи сједница Табаковић је на крају прекида поручио да му је јасно зашто се СНСД-у толико жури да истисне СДА из власти.

"Ми располажемо са информацијама, тако су нам казали ови из локалног СНСД-а, да су господин Ахметовић и Мирсад Кукић, ПДА и НБ и ови одређени одборници Хамдија Фејзић, Недим Смајић И Тифа Ефендић дали подршку СНСД-у и Милораду Додику за члана Предсјендиштва, а за узврат да СДА буде ван скупштинске већине, тврди  Алија Табаковић, бивши предсједник скупштине општине Сребреница.

За нову већину прекид скупштине ништа није значио. Уредно су наставили даљи рад, уз тврдњу да је све по прописима.   Свој наум су спровели у дјело. Актуелни предсједник скупштине и замјеник начелника општине Сребреница смјењени су. Радомиру  Павловићу, предсједнику сребреничког СНСД-а, битне су руке 12 одборника. Иако у цијелој причи нису учествовали НДП и ДНС Павловић тврди да српско јединство није нарушено.

-Српско јединство остаје, видиш да и поред великих притисака високих званичника ипак локална политика је одредила да овде будемо заједно и СНСД и СДС, поручује Радомир Павловић, предсједник СНСД-а Сребреници.

Велибор Ранкић, предсједник ДНС-а из Сребренице тврди да их нико није консултовао о новој већини. Велибор Ранкић, предсјендик ДНС-а Сребреница сматрају да је све урађено преко ноћи  те зато нису ни гласали за промјене.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЗВОРНИК

17.09.2018 18:49

Препао це Баја Српског народа, па му требају бошњачки гласови. Очигледно је да је ово данас имплементација ранијег договора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.09.2018 19:30

Босњаци и СДА су увијек били уз Додика и Снсд ово у Сребреници је само престава за јавност и да неписмено бирацко тијело убиједе да су у некаквом сукобу. Коалиција СДА СНСД И ХДЗ на све нацине зеле да остану на власти у БиХ јер само тако даље могу да пљацкају ове градјане и у једном и другом ентитету. На крају це да се договоре да укину ентитете сто це поготово Срби да виде колико их Снсд и Додик праве будалама.Медјутим они који подрзавају Снсд и Додика њих најмање интересује РС односно Српски народ.

Name

Ха

17.09.2018 20:27

Ако побједи Жекјка Цвијановић онда ће Вукота Говедарица бити потпредседник РС из реда српског народа:)

Name

Светозар

17.09.2018 19:18

Баја ме не занима, него СДС, кад ће једном сватити да они који су водили политику за време рата и бјежали од пушке и рова немају ни образа ни србска у себи колико је црно испод нокта, и док се такви не очисти неће бити права странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.09.2018 05:03

Ако тако будемо гледали на СДС и прицали да дезертери не требају да буду у СДС онда це Снсд да влада вјецно са Додиком.Лупас ти Светозаре или си Снсд-овац и не видис даље од носа.

Name

истина

17.09.2018 19:19

Зар не видите да нас јебу сви у мозак битно је доц на власт без разлике како зато сто нико не одговара убијају у сарајву и бања луци исто а ви гледајте ста це даље једино сви ноге туци багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.М.

17.09.2018 19:35

Не трепну Додиковци и постану издајници, најгора врста. Да ли је ове њихове гласаче срамота и долазити на њихове скупове послије свега. Питају ли се коме аплаудирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

17.09.2018 20:28

ОВИХ ДАНА ЧИТАМ КАКО ЖЕЉКА И ОСТАЛИ ИЗ ВЛАСТИ ГОВОРЕ КАКО ЈЕ ГОВЕДАРИЦА ДЕЗЕРТЕР СА 16 ГОДИНА .СРАМОТА ЈЕ ТО СТО ТО ПИШУ ДЕЗЕРТЕРИ .РАТНИ ПРОФИТЕРИ .ДОДИК И ОСТАЛИ ТЕ МНОГЕ СТАРЈЕСИНЕ И ТЗВ.БОРЦИ КОЈИ СУ СЕ КРИЛИ ПО КОМАНДАМА КОРПУСА И БРИГАДА И ДАНАС ИМАЈУ ОДЛИКОВАЊА И ПОВЛАСТИЦЕ ЗАХВАЉУЈУЦИ ПОГИНУЛОЈ ДЈЕЦИ КОЈУ СУ БЕЗ ОБУКЕ СА 18 ГОДИНА ПОСЛАЛИ У ГАРДУ ПА ОНДА НА БЈЕЛАСНИЦУ ДА ГИНУ КАО НА КОСОВУ.ИГМАНУ .ТРНОВУ.ШРО НА КЉУЦУ .БИХАЦУ И ШИПОВУ .ЈА САМ ОЦЕВИДАЦ ТИХ ДЕСАВАЊА.БИЛА ЈЕ ТО ВЕЛИКА ГРЕСКА .МОЗДА БИ ПОЈЕДИНИ ВОЉЕЛИ ДА ЈЕ И ВУКОТА ТАКО ЗАВРСИО.

ОДГОВОРИТЕ