Na lokalu vlast za podršku Dodiku

Redovna sjednica skupštine opštine Srebrenica održana je danas uz niz turbulencija. Najviše rasprave izazavlo je pitanje razrješenja dosadašnjeg predsjednika skupštine Alije Tabakovića i zamjenika načelnika opštine Nermina Alivukovića.

Republika Srpska 17.09.2018 | 20:46
Na lokalu vlast za podršku Dodiku
Niz pauza i prekida  obilježilo je današnju sjednicu skupštine u Srebrenici. Razlog je neslaganje odbornika oko razrešenja dosadašnjeg predsjednika skupštine Alije Tabakovića i imenovanje Nedima Smajića.  Pojedincima se nije dopalo ni to što će doći do formiranja  nove skupštinske većine okupljene oko SNSD-a.  Zbog nemogućnsoti da se, kako kaže, održi sjednica Tabaković je na kraju prekida poručio da mu je jasno zašto se SNSD-u toliko žuri da istisne SDA iz vlasti.

"Mi raspolažemo sa informacijama, tako su nam kazali ovi iz lokalnog SNSD-a, da su gospodin Ahmetović i Mirsad Kukić, PDA i NB i ovi određeni odbornici Hamdija Fejzić, Nedim Smajić I Tifa Efendić dali podršku SNSD-u i Miloradu Dodiku za člana Predsjendištva, a za uzvrat da SDA bude van skupštinske većine, tvrdi  Alija Tabaković, bivši predsjednik skupštine opštine Srebrenica.

Za novu većinu prekid skupštine ništa nije značio. Uredno su nastavili dalji rad, uz tvrdnju da je sve po propisima.   Svoj naum su sproveli u djelo. Aktuelni predsjednik skupštine i zamjenik načelnika opštine Srebrenica smjenjeni su. Radomiru  Pavloviću, predsjedniku srebreničkog SNSD-a, bitne su ruke 12 odbornika. Iako u cijeloj priči nisu učestvovali NDP i DNS Pavlović tvrdi da srpsko jedinstvo nije narušeno.

-Srpsko jedinstvo ostaje, vidiš da i pored velikih pritisaka visokih zvaničnika ipak lokalna politika je odredila da ovde budemo zajedno i SNSD i SDS, poručuje Radomir Pavlović, predsjednik SNSD-a Srebrenici.

Velibor Rankić, predsjednik DNS-a iz Srebrenice tvrdi da ih niko nije konsultovao o novoj većini. Velibor Rankić, predsjendik DNS-a Srebrenica smatraju da je sve urađeno preko noći  te zato nisu ni glasali za promjene.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ZVORNIK

17.09.2018 18:49

Prepao ce Baja Srpskog naroda, pa mu trebaju bošnjački glasovi. Očigledno je da je ovo danas implementacija ranijeg dogovora.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

17.09.2018 19:30

Bosnjaci i SDA su uvijek bili uz Dodika i Snsd ovo u Srebrenici je samo prestava za javnost i da nepismeno biracko tijelo ubijede da su u nekakvom sukobu. Koalicija SDA SNSD I HDZ na sve nacine zele da ostanu na vlasti u BiH jer samo tako dalje mogu da pljackaju ove gradjane i u jednom i drugom entitetu. Na kraju ce da se dogovore da ukinu entitete sto ce pogotovo Srbi da vide koliko ih Snsd i Dodik prave budalama.Medjutim oni koji podrzavaju Snsd i Dodika njih najmanje interesuje RS odnosno Srpski narod.

Name

Ha

17.09.2018 20:27

Ako pobjedi Žekjka Cvijanović onda će Vukota Govedarica biti potpredsednik RS iz reda srpskog naroda:)

Name

Svetozar

17.09.2018 19:18

Baja me ne zanima, nego SDS, kad će jednom svatiti da oni koji su vodili politiku za vreme rata i bježali od puške i rova nemaju ni obraza ni srbska u sebi koliko je crno ispod nokta, i dok se takvi ne očisti neće biti prava stranka.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

18.09.2018 05:03

Ako tako budemo gledali na SDS i pricali da dezerteri ne trebaju da budu u SDS onda ce Snsd da vlada vjecno sa Dodikom.Lupas ti Svetozare ili si Snsd-ovac i ne vidis dalje od nosa.

Name

istina

17.09.2018 19:19

Zar ne vidite da nas jebu svi u mozak bitno je doc na vlast bez razlike kako zato sto niko ne odgovara ubijaju u sarajvu i banja luci isto a vi gledajte sta ce dalje jedino svi noge tuci bagru.

ODGOVORITE
Name

M.M.

17.09.2018 19:35

Ne trepnu Dodikovci i postanu izdajnici, najgora vrsta. Da li je ove njihove glasače sramota i dolaziti na njihove skupove poslije svega. Pitaju li se kome aplaudiraju.

ODGOVORITE
Name

Borac

17.09.2018 20:28

OVIH DANA ČITAM KAKO ŽELJKA I OSTALI IZ VLASTI GOVORE KAKO JE GOVEDARICA DEZERTER SA 16 GODINA .SRAMOTA JE TO STO TO PIŠU DEZERTERI .RATNI PROFITERI .DODIK I OSTALI TE MNOGE STARJESINE I TZV.BORCI KOJI SU SE KRILI PO KOMANDAMA KORPUSA I BRIGADA I DANAS IMAJU ODLIKOVANJA I POVLASTICE ZAHVALJUJUCI POGINULOJ DJECI KOJU SU BEZ OBUKE SA 18 GODINA POSLALI U GARDU PA ONDA NA BJELASNICU DA GINU KAO NA KOSOVU.IGMANU .TRNOVU.ŠRO NA KLJUCU .BIHACU I ŠIPOVU .JA SAM OCEVIDAC TIH DESAVANJA.BILA JE TO VELIKA GRESKA .MOZDA BI POJEDINI VOLJELI DA JE I VUKOTA TAKO ZAVRSIO.

ODGOVORITE