Нови селектор Србије - Ненад Перуничић!

Некада чувени рукометаш и актуелни дугогодишњи тренер Звезде преузео је бригу о "А" селекцији Србије.

Остали спортови 18.09.2018 | 12:30
Нови селектор Србије - Ненад Перуничић!
Ненад Перуничић нови је селектор мушке рукометне репрезентације, саопштио је Рукометни савез Србије (РСС).

Одлуку да прослављени репрезентативац и дугогодишњи тренер Црвене звездепреузме кормило "орлова" у наредне четири године једногласно је донео Управни одбор РСС, наводи се у саопштењу, уз образложење како "има пуно разлога за постављење Перуничића".

"Он је био члан генерације која је освојила три медаље на великим такмичењима. Више њих из те генерације је добило шансу и сада је прилика да је добије и Ненад. Дуго година је у Србији, ради седам година у Црвеној звезди, али и уз проблеме клуба који су нам свима познати. Као тренер се исклесао и очеличио", рекао је председник УО РСС, Божидар Ђурковић.

Он је рекао да је репрезентација "на новом почетку" и да "екипа која је играла бараж са Португалцима, уз попуну, кадете и јуниоре који долазе, има перспективу у наредне четири године".

"Ненад је компетентан, верујем у њега. Има вољу и жељу да се докаже. Уз помоћ и подршку Љубомира Обрадовића, саветодавну и координаторску, можемо добити једног доброг тренера", закључио је Ђурковић свој предлог.

Перуничић је у рођен 1971. у Пљевљима, а за репрезентацију је одиграо 141 утакмицу и у дресу СР Југославије освојио две бронзане медаље - на Европском првенству 1996. и на Светском првенству 1999. Годину касније, на олимпијском турниру у Сиднеју са "плавима" је учествовао у полуфиналу, али и остао без медаље, на четвртој позицији.

Велику каријеру почео је 1984. у Пљевљима, а завршио је 2009. у Будућности из Подгорице, с тим да се 2015. реактивирао и трећи пут заиграо за Звезду у 44. години, у тешкој ситуацији црвено-белих која и даље траје, иако се учинило да ће прошла сезона донети бољитак.

Селектор женске репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, изабран је за координатора мушких репрезентативних селекција.

Управни одбор је донео одлуку да новчано награди Обрадовића награди за пласман мушке репрезентације Србије на Светско првенство у Немачку и Данску. Обрадовић је прихватио да води и мушку селекцију у јунској акцији која је резултирала пласманом на СП после шест година.

Награђени су и стручни штабови кадетске и јуниорске репрезентације за пласмане на светска првенства освајањем осмих места на европским првенствима у Хрватској и Словенији, као и аналитичар националних селекција, наведено је у саопштењу РСС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар