Прича: ''Ракетна база Рајко'' - 34 гола и 17 различитих стријелаца!

Наполи је друга галаксија за све што су до сада осетили црвено-бели, али да ће Карло Анћелоти имати о чему да размишља - имаће.

Фудбал 18.09.2018 | 09:00
Прича: ''Ракетна база Рајко'' - 34 гола и 17 различитих стријелаца!
Квалитетна дефанзива је саставни део ере Владана Милојевића у Црвеној звезди, али уочи премијере у Лиги шампиона српски првак може да се похвали још једним квалитетом који “прети” да постане константа. Црвена звезда је у мечу против Радника, пре тога и Војводине, показала да може да буде офанзивно разноврсна, креативна и што је у седмици високог напона јако битно – непредвидива. Док ривали црвено-белих вероватно размишљају о томе “како да када затворе једну рупу појаве се још две”, тренер Владан Милојевић вероватно жели да тренутни ниво подигне за лестивцу или две више. А да има простора има, јер тек треба у систем да се уклопе Ричмонд Боаћи и Марко Марин. Односно да проведу довољно времена са екипом која је добила нови облик, укус и боју.

Управо су њих двојица у суботу вече били кривци што су фанови црвено-белих са водом на уснама пошли кућама. Далеко од тога да српски шампион сме и да помсли да прети Наполију, пошто је италијански вицешампион нека друга галаксија, али да ће Карло Анћелоти имати о чему да размишља – имаће. Можда и основни разлог за оптимизам је чињеница да трофејни италијански стручњак не сме и не може да се фокусира на заустављање појединаца. Јер Звезда је почела да пуца из свих оружја.

До пре само месец дана игра се градила око поменуте дефанзиве и брзе транзиције чији су барјактари билиНемања Радоњић и Ел Фарду Бен, играч који је током ове сезоне постигао већ девет голова (шест у првенству и три у купу). Такав резон је врло добро “шљакао”, али очигледно је да Милојевић жели да игри Црвене звезде донесе још једну компоненту. И тако је приближи нивоу Лиге шампиона.

Доласком Марина и укључењем Ебесилија у озбиљније пројекте Црвена звезда је постала екипа која може у будућности да игра и на велики посед, мада се такав систем коси са основним тренерским начелимаВладана Милојевића (а то је директан фудбал). Међутим, Звездин тренер успео је да за два месеца текуће сезоне од Маракане направи ракетну базу.

Од почетка такмичења, односно од утакмице у Јурмали против Спартакса Црвена звезда је постигла 34 гола (2 по мечу). Кумовала је томе и шестица против Радника, али то не мења основни утисак о непредивидивости.

Елем, мрежу ривала у овој сезони постизало је 17 различитих играча. Листу стрелаца предводи Ел Фарду Бен са девет голова, следи Радоњић са четири, Милан Павков је постигао три гола… Црвена звезда је у суботу вече у дуелу са Сурдуличанима остварила најубедљивију победу још од 2011.године када је пао Вентспилс (7:0).

Црвена звезда је постизала голове на крајње различите начине ове сезоне. Показала је да уме да поентира после прекида (Бен, Дегенек), била је посебно убојита после шутева са дистанце. Такав начин офанзивног деловања почео је од оног ударца Лоренца Ебисилија против Судуве, наставили су га Немања Радоњић и Бен, а завршили Боаћи, Марин и Чаушић.

Од стандардних чланова стартне поставе ове сезоне мрежу ривала нису успели да погоде штопер Вујадин Савић, десни бек Филип Стојковић, леви бек Милан Родић и задњи везни Бранко Јовичић. Дакле, то је ресурс којиВладан Милојевић може да користи.

Тек се очекује јак утицај Марка Марина на Звездине партије, момка који је против Радника био мотивисанији него што је било потребно. Очигледно је било да бивши репрезентативац Немачке жели да се у вољеном клубу рехаблитује и покаже да у његовим плејмејкерским ногама има сасвим довољно магије… Било је јасно против Радника да Марин игра са вишком адреналина и да је већ пронашао координате сарадње саРичмондом Боаћијем. Њих двојица су кумовали првом и другом колу. Посветио се Марин разигравању екипе, па се сви око Маракане питају како ће све то изгледати када се у поставу врати најутицанији офанзивац црвено-белих Ел Фарду Бен.

Тај троугао креације Марин - Боаћи - Бен, Владан Милојевић још није испробао. И то је оно што будуће ривале Црвене звезде може да плаши, колико и способност играча са клупе да израсту у јунаке.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар