Priča: ''Raketna baza Rajko'' - 34 gola i 17 različitih strijelaca!

Napoli je druga galaksija za sve što su do sada osetili crveno-beli, ali da će Karlo Anćeloti imati o čemu da razmišlja - imaće.

Fudbal 18.09.2018 | 09:00
Priča: ''Raketna baza Rajko'' - 34 gola i 17 različitih strijelaca!
Kvalitetna defanziva je sastavni deo ere Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi, ali uoči premijere u Ligi šampiona srpski prvak može da se pohvali još jednim kvalitetom koji “preti” da postane konstanta. Crvena zvezda je u meču protiv Radnika, pre toga i Vojvodine, pokazala da može da bude ofanzivno raznovrsna, kreativna i što je u sedmici visokog napona jako bitno – nepredvidiva. Dok rivali crveno-belih verovatno razmišljaju o tome “kako da kada zatvore jednu rupu pojave se još dve”, trener Vladan Milojević verovatno želi da trenutni nivo podigne za lestivcu ili dve više. A da ima prostora ima, jer tek treba u sistem da se uklope Ričmond Boaći i Marko Marin. Odnosno da provedu dovoljno vremena sa ekipom koja je dobila novi oblik, ukus i boju.

Upravo su njih dvojica u subotu veče bili krivci što su fanovi crveno-belih sa vodom na usnama pošli kućama. Daleko od toga da srpski šampion sme i da pomsli da preti Napoliju, pošto je italijanski vicešampion neka druga galaksija, ali da će Karlo Anćeloti imati o čemu da razmišlja – imaće. Možda i osnovni razlog za optimizam je činjenica da trofejni italijanski stručnjak ne sme i ne može da se fokusira na zaustavljanje pojedinaca. Jer Zvezda je počela da puca iz svih oružja.

Do pre samo mesec dana igra se gradila oko pomenute defanzive i brze tranzicije čiji su barjaktari biliNemanja Radonjić i El Fardu Ben, igrač koji je tokom ove sezone postigao već devet golova (šest u prvenstvu i tri u kupu). Takav rezon je vrlo dobro “šljakao”, ali očigledno je da Milojević želi da igri Crvene zvezde donese još jednu komponentu. I tako je približi nivou Lige šampiona.

Dolaskom Marina i uključenjem Ebesilija u ozbiljnije projekte Crvena zvezda je postala ekipa koja može u budućnosti da igra i na veliki posed, mada se takav sistem kosi sa osnovnim trenerskim načelimaVladana Milojevića (a to je direktan fudbal). Međutim, Zvezdin trener uspeo je da za dva meseca tekuće sezone od Marakane napravi raketnu bazu.

Od početka takmičenja, odnosno od utakmice u Jurmali protiv Spartaksa Crvena zvezda je postigla 34 gola (2 po meču). Kumovala je tome i šestica protiv Radnika, ali to ne menja osnovni utisak o nepredividivosti.

Elem, mrežu rivala u ovoj sezoni postizalo je 17 različitih igrača. Listu strelaca predvodi El Fardu Ben sa devet golova, sledi Radonjić sa četiri, Milan Pavkov je postigao tri gola… Crvena zvezda je u subotu veče u duelu sa Surduličanima ostvarila najubedljiviju pobedu još od 2011.godine kada je pao Ventspils (7:0).

Crvena zvezda je postizala golove na krajnje različite načine ove sezone. Pokazala je da ume da poentira posle prekida (Ben, Degenek), bila je posebno ubojita posle šuteva sa distance. Takav način ofanzivnog delovanja počeo je od onog udarca Lorenca Ebisilija protiv Suduve, nastavili su ga Nemanja Radonjić i Ben, a završili Boaći, Marin i Čaušić.

Od standardnih članova startne postave ove sezone mrežu rivala nisu uspeli da pogode štoper Vujadin Savić, desni bek Filip Stojković, levi bek Milan Rodić i zadnji vezni Branko Jovičić. Dakle, to je resurs kojiVladan Milojević može da koristi.

Tek se očekuje jak uticaj Marka Marina na Zvezdine partije, momka koji je protiv Radnika bio motivisaniji nego što je bilo potrebno. Očigledno je bilo da bivši reprezentativac Nemačke želi da se u voljenom klubu rehablituje i pokaže da u njegovim plejmejkerskim nogama ima sasvim dovoljno magije… Bilo je jasno protiv Radnika da Marin igra sa viškom adrenalina i da je već pronašao koordinate saradnje saRičmondom Boaćijem. Njih dvojica su kumovali prvom i drugom kolu. Posvetio se Marin razigravanju ekipe, pa se svi oko Marakane pitaju kako će sve to izgledati kada se u postavu vrati najuticaniji ofanzivac crveno-belih El Fardu Ben.

Taj trougao kreacije Marin - Boaći - Ben, Vladan Milojević još nije isprobao. I to je ono što buduće rivale Crvene zvezde može da plaši, koliko i sposobnost igrača sa klupe da izrastu u junake.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar