Запрепастио НФЛ лигу!

Отишао у свлачионицу на полувреме и објавио пензију! Незапамћена ствар се догодила у недељу у НФЛ, толико да је засенила неке спектакуларне мечеве и импресивне учинке играча.  "Пензионисао" се у полувремену! НФЛ играч Вонте Дејвис није се вратио на терен за друго полувреме утакмице Бафало Билс - Лос Анђелес Чарџерс. Затим је саопштио да неће играти више никада. . . !

Остали спортови 19.09.2018 | 09:30
Запрепастио НФЛ лигу!
Искусни корнербек Бафало Билса Вонта Дејвис запрепастио је свој клуб али и цео НФЛ потезом који је направио усред утакмице.

Као да је Билсима било довољно лоше што губе 28:6 од Лос Анђелес Чарџерса и немају решење за Филипа Риверса, већ је и један од кључних играча у "борби" против QБ ривала на паузи између два дела игре поручио: "Идем у пензију".

Али то "идем у пензију" није значило на крају сезоне, чак ни после утакмице, већ управо у том тренутку, на полувремену меча!

"Не би требало више да будем на терену", једноставно је поручио Дејвис саиграчима и тренерима у свлачионици Билса.

Десетогодишњи НФЛ ветеран је истакао да није желео да омаловажи саиграче и тренере, али да физички више није способан да игра на том нивоу.

"Током НФЛ каријере сам увек радио оно за шта је моје тело било програмирано – био спреман за меч. Претрпео сам бројне операције и играо са различитим повредама кроз каријеру, али данас ме на терену реалност погодила снажно и брзо. Психички увек очекујем од себе да играм на највишем нивоу, али данас сам видео да је то физички немогуће. Био сам искрен према себи, док сам био на терену нисам се осећао добро и запитао сам се да ли желим да се жртвујем", истакао је Дејвис у каснијем саопштењу.

Корнербек Бафало Билса Вонте Дејвис (30) шокирао је своје саиграче и тренере када је одлучио да већ у полувремену заврши наступ на утакмици другог кола НФЛ сезоне против Сан Дијего Чарџерса.

Његов тим поражен је резултатом 20:31, а Дејвис је после меча саопштио да превремени крај његовог наступа у недељу уједно означава и крај професионалне каријере, коју је започео 2009. године.

Дејвис је објаснио да физички више није у стању да одговори захтевима игре у НФЛ.

"Нисам овако замишљао свој опроштај... Али, данас на терену сам доживео снажан судар са реалношћу и схватио да не треба више да будем ту... Увек очекујем од себе да играм на највишем нивоу, али знам да физички то више није могуће", између осталог је поручио Дејвис, нагласивши да је током каријере више пута био оперисан и да је много пута играо утакмице упркос повредама.

Он је пре Бафало Билса наступао за Мајами Долфинсе и Индијанаполис Колтсе. Два пута је био учесник "Про Боула", Ол стар утакмице НФЛ.

Билси су потписали Дејвиса у фебруару за 2,25 милиона долара, од чега су 2 милиона гарантована уз бонус за потпис од 1,5 милиона.

На то је добио и бонус за место међу 53 играча која се пријаве за меч од 15.625$ по утакмици и 46.876$ за место међу 46 момака који изађу на терен.

Дејвис је био 25. пик на драфту 2009. од стране Мајами Долфинса, које је напостио после друге сезоне и прешао у Индијанаполис Колтсе за које је играо до ове.

Билси су изгубили од Чарџерса 31:20.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар