Zaprepastio NFL ligu!

Otišao u svlačionicu na poluvreme i objavio penziju! Nezapamćena stvar se dogodila u nedelju u NFL, toliko da je zasenila neke spektakularne mečeve i impresivne učinke igrača.  "Penzionisao" se u poluvremenu! NFL igrač Vonte Dejvis nije se vratio na teren za drugo poluvreme utakmice Bafalo Bils - Los Anđeles Čardžers. Zatim je saopštio da neće igrati više nikada. . . !

Ostali sportovi 19.09.2018 | 09:30
Zaprepastio NFL ligu!
Iskusni kornerbek Bafalo Bilsa Vonta Dejvis zaprepastio je svoj klub ali i ceo NFL potezom koji je napravio usred utakmice.

Kao da je Bilsima bilo dovoljno loše što gube 28:6 od Los Anđeles Čardžersa i nemaju rešenje za Filipa Riversa, već je i jedan od ključnih igrača u "borbi" protiv QB rivala na pauzi između dva dela igre poručio: "Idem u penziju".

Ali to "idem u penziju" nije značilo na kraju sezone, čak ni posle utakmice, već upravo u tom trenutku, na poluvremenu meča!

"Ne bi trebalo više da budem na terenu", jednostavno je poručio Dejvis saigračima i trenerima u svlačionici Bilsa.

Desetogodišnji NFL veteran je istakao da nije želeo da omalovaži saigrače i trenere, ali da fizički više nije sposoban da igra na tom nivou.

"Tokom NFL karijere sam uvek radio ono za šta je moje telo bilo programirano – bio spreman za meč. Pretrpeo sam brojne operacije i igrao sa različitim povredama kroz karijeru, ali danas me na terenu realnost pogodila snažno i brzo. Psihički uvek očekujem od sebe da igram na najvišem nivou, ali danas sam video da je to fizički nemoguće. Bio sam iskren prema sebi, dok sam bio na terenu nisam se osećao dobro i zapitao sam se da li želim da se žrtvujem", istakao je Dejvis u kasnijem saopštenju.

Kornerbek Bafalo Bilsa Vonte Dejvis (30) šokirao je svoje saigrače i trenere kada je odlučio da već u poluvremenu završi nastup na utakmici drugog kola NFL sezone protiv San Dijego Čardžersa.

Njegov tim poražen je rezultatom 20:31, a Dejvis je posle meča saopštio da prevremeni kraj njegovog nastupa u nedelju ujedno označava i kraj profesionalne karijere, koju je započeo 2009. godine.

Dejvis je objasnio da fizički više nije u stanju da odgovori zahtevima igre u NFL.

"Nisam ovako zamišljao svoj oproštaj... Ali, danas na terenu sam doživeo snažan sudar sa realnošću i shvatio da ne treba više da budem tu... Uvek očekujem od sebe da igram na najvišem nivou, ali znam da fizički to više nije moguće", između ostalog je poručio Dejvis, naglasivši da je tokom karijere više puta bio operisan i da je mnogo puta igrao utakmice uprkos povredama.

On je pre Bafalo Bilsa nastupao za Majami Dolfinse i Indijanapolis Koltse. Dva puta je bio učesnik "Pro Boula", Ol star utakmice NFL.

Bilsi su potpisali Dejvisa u februaru za 2,25 miliona dolara, od čega su 2 miliona garantovana uz bonus za potpis od 1,5 miliona.

Na to je dobio i bonus za mesto među 53 igrača koja se prijave za meč od 15.625$ po utakmici i 46.876$ za mesto među 46 momaka koji izađu na teren.

Dejvis je bio 25. pik na draftu 2009. od strane Majami Dolfinsa, koje je napostio posle druge sezone i prešao u Indijanapolis Koltse za koje je igrao do ove.

Bilsi su izgubili od Čardžersa 31:20.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar