"Тенис и турнири не смију да зависе од Надала и Федерера"!

Директор Шенжена, Леон Сун, рекао је да би сваки турнир волео да доведе Рафаела Надала и Роџера Федерера, али и да тенис не сме да зависи од два човека.

Тенис 20.09.2018 | 19:30
"Тенис и турнири не смију да зависе од Надала и Федерера"!
Турнири у Шенжену и Ченгдуу су први на кинеској турнеји и Енди Мари, Давид Гофан, Стефанос Циципас и Денис Шаповалов су само неки од играча који су за њих пријављени.

Један је био "број 1", Гофан је такође врхунски играч док Шаповалов и Циципас тек претендују на сам светски врх на ком су и даље три човека – Рафаел Надал, Роџер Федерер и Новак Ђоковић. 

Од "велике четворке", полако се у форму враћа Енди Мари, а ове године ће бити и на турниру. 

"Енди је шампион. Већ је освајао турнир овде 2014. године и то је добро за нас. Шенжен је добра прилика за њега да се опет врати", рекао је Леон Сун за Теннис Wорлд. 

Прошле године је Александар Зверев био први носилац, ове године га нема због попуњеног распореда. Сун је споменуо и Надала и Федерера. 

"Сваки турнир би волео да доведе велике играче као што су Надал и Федерер, али наравно, понекад се ти момци не одлучују да играју турнире из 250 серије због Гренд слемова и већих турнира. Тешко је и за њих да играју сваки турнир на свету. Али једног дана ће се и та велика имена пензионисати, а турнири и тенис се не могу зависити од два човека. Морате направити добар турнир, квалитетан тенис и услугу да бисте привукли навијаче", истакао је Сун. 

Турнир у Шенжену се игра од 24. до 30. септембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар